jamie oliver muffins med protein

Søde kartoffelmuffins, chili, ost & frø

Æg, ost og frø er fulde af proteiner, der holder dig mæt længe.

6

Ingredienser

  • olivenolie
  • 600 g søde kartofler eller 1 butternutsquash
  • 4 forårsløg
  • 1-2 friske røde chilier
  • 6 store æg
  • 3 spsk hytteost
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g parmesan
  • 1 spsk solsikkefrø
  • 1 spsk birkes

  1. Sådan gør du: Varm ovnen op til 180°. Beklæd en muffinform med 12 huller med bagepapir, pensl dem hver især med lidt olie. Skræl de søde kartofler, og riv dem groft ned i en stor skål. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver sammen med chilien. Kom dem op i skålen, men stil halvdelen af chilien til side først. Slå æggene ud i skålen, og tilsæt hytteost, bagepulver og mel. Riv det meste af parmesanen i på den fine side af rivejernet, og krydr med havsalt og peber. Rør det hele godt sammen.
  2. Fordel dejen i formene. Drys med solsikkefrø og birkes, tryk et par af de resterende skiver chili ned i hver muffin. Riv resten af parmesanen hen over med let hånd, og bag muffinsene nederst i ovnen i 45-50 min., til de er gyldenbrune og faste. Spis 2 stk. per person.