Søde kartoffelmuffins, chili, ost & frø
Æg, ost og frø er fulde af proteiner, der holder dig mæt længe.
6
Ingredienser
- olivenolie
- 600 g søde kartofler eller 1 butternutsquash
- 4 forårsløg
- 1-2 friske røde chilier
- 6 store æg
- 3 spsk hytteost
- 250 g fuldkornshvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 50 g parmesan
- 1 spsk solsikkefrø
- 1 spsk birkes
- Sådan gør du: Varm ovnen op til 180°. Beklæd en muffinform med 12 huller med bagepapir, pensl dem hver især med lidt olie. Skræl de søde kartofler, og riv dem groft ned i en stor skål. Rens forårsløgene, og skær dem i tynde skiver sammen med chilien. Kom dem op i skålen, men stil halvdelen af chilien til side først. Slå æggene ud i skålen, og tilsæt hytteost, bagepulver og mel. Riv det meste af parmesanen i på den fine side af rivejernet, og krydr med havsalt og peber. Rør det hele godt sammen.
- Fordel dejen i formene. Drys med solsikkefrø og birkes, tryk et par af de resterende skiver chili ned i hver muffin. Riv resten af parmesanen hen over med let hånd, og bag muffinsene nederst i ovnen i 45-50 min., til de er gyldenbrune og faste. Spis 2 stk. per person.