desserter med rabarber

3 skønne desserter med søde rabarber

Søde rabarber er lig med smagen af sommer. Her får du 3 nye bud på, hvordan du kan sætte tænderne i de lange røde stænger. Få opskrifterne på rabarber-soft ice, rabarbercrumble og rabarbertrifli med limecreme her:

Desserter med rabarber til 4 personer

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 1. Rabarber-softice:
  • 250 g rabarber
  • ½ dl rørsukker
  • 2-3 knolde syltet, hakket ingefær
  • 1/2 dåse sødet, kondenseret mælk
  • 1/2 liter yoghurt 0,1%
  • Mynte
  • 2. Rabarbertrifli med limecreme:
  • 500 g snittede rabarber
  • ½ dl rørsukker
  • 1 dl mascarpone
  • 1 dl yoghurt
  • korn af 1 vaniljestang
  • reven limeskal
  • 12 marengs
  • 3. Rabarber med crumble:
  • ca. 400 g snittede rabarber
  • ½ dl rørsukker
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk reven appelsinskal
  • 40 g smør
  • 25 g kokosflager
  • 75 speltflager
  • ½ dl rørsukker
  • 20 g snittede hasselnødder

Sådan laver du desserterne med rabarber

  1. 1. Rabarber-softice:
  2. Damp rabarberne møre med sukker, og lad dem afkøle. Blend rabarber, ingefær og kondenseret mælk. Blend derefter yoghurten i cremen. Hæld iscremen i en form, og frys den i mindst 4-5 timer. Tag isen ud 10 -15 minutter før servering, og pisk eller blend den. Fordel isen i glas eller skåle med mynte.
  3. Energi pr. person: 200 kcal
  4. 2. Rabarbertrifli med limecreme:
  5. Damp rabarberne møre med sukker, og lad dem afkøle. Pisk mascarpone og yoghurt sammen, og smag til med vanilje og limeskal. Læg rabarber, marengs og creme lagvis i glas. Top af med reven limeskal.
  6. Energi pr. person 170 kcal
  7. 3. Rabarber med crumble:
  8. Bland rabarber, sukker, appelsinsaft og -skal. Fordel blandingen i fire ovnfaste skåle. Smuldre og bland smørret med kokos- og speltflager, sukker samt nødder. Fordel crumblen over rabarberne, og bag desserterne ved 180° i ca. 20 min.
  9. Energi pr. person: 300 kcal