3 skønne desserter med søde rabarber
Søde rabarber er lig med smagen af sommer. Her får du 3 nye bud på, hvordan du kan sætte tænderne i de lange røde stænger. Få opskrifterne på rabarber-soft ice, rabarbercrumble og rabarbertrifli med limecreme her:
Desserter med rabarber til 4 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 1. Rabarber-softice:
- 250 g rabarber
- ½ dl rørsukker
- 2-3 knolde syltet, hakket ingefær
- 1/2 dåse sødet, kondenseret mælk
- 1/2 liter yoghurt 0,1%
- Mynte
- 2. Rabarbertrifli med limecreme:
- 500 g snittede rabarber
- ½ dl rørsukker
- 1 dl mascarpone
- 1 dl yoghurt
- korn af 1 vaniljestang
- reven limeskal
- 12 marengs
- 3. Rabarber med crumble:
- ca. 400 g snittede rabarber
- ½ dl rørsukker
- ½ dl friskpresset appelsinsaft
- 1 tsk reven appelsinskal
- 40 g smør
- 25 g kokosflager
- 75 speltflager
- ½ dl rørsukker
- 20 g snittede hasselnødder
Sådan laver du desserterne med rabarber
- 1. Rabarber-softice:
- Damp rabarberne møre med sukker, og lad dem afkøle. Blend rabarber, ingefær og kondenseret mælk. Blend derefter yoghurten i cremen. Hæld iscremen i en form, og frys den i mindst 4-5 timer. Tag isen ud 10 -15 minutter før servering, og pisk eller blend den. Fordel isen i glas eller skåle med mynte.
- Energi pr. person: 200 kcal
- 2. Rabarbertrifli med limecreme:
- Damp rabarberne møre med sukker, og lad dem afkøle. Pisk mascarpone og yoghurt sammen, og smag til med vanilje og limeskal. Læg rabarber, marengs og creme lagvis i glas. Top af med reven limeskal.
- Energi pr. person 170 kcal
- 3. Rabarber med crumble:
- Bland rabarber, sukker, appelsinsaft og -skal. Fordel blandingen i fire ovnfaste skåle. Smuldre og bland smørret med kokos- og speltflager, sukker samt nødder. Fordel crumblen over rabarberne, og bag desserterne ved 180° i ca. 20 min.
- Energi pr. person: 300 kcal