Solbærcheesecake
Køb en god, ren solbærsaft af den slags, der skal fortyndes med vand.
Ingredienser
- (1 stk.)
- 7 blade husblas
- 1 lagkagebund
- 1½ dl ufortyndet
- solbærsaft
- 2 dl piskefløde
- 300 g hytteost
- 2 spsk. Creme de Cassis eller brandy
- 4 bl. husblas
- 2½ dl ufortyndet
- solbærsaft
- Læg de 7 husblasblade i blød i rigeligt koldt vand i ca. 8 min.Læg en lagkagebund i en springform (22 cm), der er beklædtmed bagepapir på bund og sider. Lun solbærsaften, til dener håndvarm, og tilsæt husblas, der er trykket fri for vand. Rør, til den er opløst.
- Pisk fløden til skum, og rør den sammen med hytteost og (evt.)spiritus. Tilsæt solbærsaft med husblas, og hæld massen ispringformen. Stil den koldt.
- Til gelelaget øverst opløses 4 blade husblas i koldt vand i ca. 8min. Varm solbærsaften op til fingervarme, opløs husblasen, ogkøl saften lidt af. Hæld den i formen, mens den stadig er flydende. Lad kagen stå nogle timer, gerne fra dag til dag, inden den tages ud af formen.