Solbærcheesecake

Solbærcheesecake

Køb en god, ren solbærsaft af den slags, der skal fortyndes med vand.

Ingredienser

  • (1 stk.)
  • 7 blade husblas
  • 1 lagkagebund
  • 1½ dl ufortyndet
  • solbærsaft
  • 2 dl piskefløde
  • 300 g hytteost
  • 2 spsk. Creme de Cassis eller brandy
  • 4 bl. husblas
  • 2½ dl ufortyndet
  • solbærsaft

  1. Læg de 7 husblasblade i blød i rigeligt koldt vand i ca. 8 min.Læg en lagkagebund i en springform (22 cm), der er beklædtmed bagepapir på bund og sider. Lun solbærsaften, til dener håndvarm, og tilsæt husblas, der er trykket fri for vand. Rør, til den er opløst.
  2. Pisk fløden til skum, og rør den sammen med hytteost og (evt.)spiritus. Tilsæt solbærsaft med husblas, og hæld massen ispringformen. Stil den koldt.
  3. Til gelelaget øverst opløses 4 blade husblas i koldt vand i ca. 8min. Varm solbærsaften op til fingervarme, opløs husblasen, ogkøl saften lidt af. Hæld den i formen, mens den stadig er flydende. Lad kagen stå nogle timer, gerne fra dag til dag, inden den tages ud af formen.