Sommerlierens opskrift på ægte sauce

Sommerlierens opskrift på ægte sauce

Hvad var dit værste måltid?

En portion ekstremt uldsmagende, fedtet lam med en udkogt grøntsagsgarniture samt lunede Hatting flute indtaget på en 2 stjernet michelin restaurant i Nordspanien. Måske netop det faktum gjorde, at måltidet var så ekstremt elendigt.

Hvad var det første stykke køkkengrej, du købte?

En stegepincet

Er der noget, du hader at lave i et køkken?

Nej, jeg elsker at lave mad. Selv de mere kedelige ting som at skylle salat og ordne grøntsager, holder jeg af. Det er en proces, og tingene skal bare laves.

Hvem ville du invitere til dit drømmemiddagsselskab?

Min kæreste, Thomas, Mark Lundgaard (køkkenchef, Falsled Kro) og Pernille Folkersen (sommelier, Kong Hans). Vi har samme passion i livet og jeg har dem dybt inde på livet. Og så griner vi meget sammen – det er vigtigt.

Få Thildes opskrift på ægte sauce her:

.

Ægte sauce

En halv deciliter hvidvinseddike hældes på et finthakket, svitset skalotteløg og koges ind, til det akkurat binder løgstykkerne sammen. Afkøles let. Piskes med to æggeblommer til det begynder at trække streger og blive luftigt, en dråbe vand kan evt. tilsættes. Under stadig omrøring, hældes forsigtigt og løbende 200 g klaret smør i, pas på det ikke er for varmt.

Saucen må ikke blive mere end 70 grader. Du kan evt. tjekke temperaturen med et stegetermometer.

Smag til med salt og hvad som helst andet for eksempel svampe, urter og forskellige slags peber.

Tip!

Få flere af Thildes tips i ALT for damerne nr. 27, 2010, hvor vi har sat hende i stævne i vores "Samtalekøkken."