Sommerlig salat med ærter, æg, sprødt grønt og radiser
Sprød og mættende salat, der kan serveres som tilbehør til f.eks. en grillet kotelet eller som en frokostsalat med røget fisk og godt rugbrød.
Salat med ærter, æg, sprødt grønt og radiser til 4 personer
Ingredienser
- 4-6 æg
- ½-1 bundt radiser
- 1 skalotteløg
- ½ fennikel
- ½ bundt kørvel
- 1 potte brøndkarse
- 400-500 g nye kartofler, kogte
- 250 g friske ærter
- Dressing:
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk eddike, f.eks. æbleeddike
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- Tilbehør: brød
Sådan gør du
- Kog æggene 10 minutter, pil dem, og skær dem i kvarter, og drys med lidt salt. Nip og skær radiser i kvarter, og pil og hak skalotteløg fint. Skær fennikel i tynde skiver. Pluk krydderurterne, og skær de kogte kartofler i grove stykker. Pil ærterne.
- Dressing:
- Rør dijonsennep med æbleddike, olivenolie, salt og peber. Bland kogte kartofler med sennepsdressing, radiser, fennikel, skalotteløg og krydderurter og drys med friske ærter. Server med det samme.
PRØV OGSÅ: Grøn salat med sukkerærter og dilddressing
PRØV OGSÅ: Grillede hummerkløer og jomfruhummere
PRØV OGSÅ: Vandmelongranité