Spaghetti amatriciana med hvidløgsbrød
4
Ingredienser
- 500 g spaghetti
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 200 g pancetta eller bacon i tern
- 2 dåser flåede tomater
- 1 lille dåse tomatkoncentrat
- 2 tsk sukker
- salt og peber
- parmesan
- 1 flute
- olivenolie
- salt og sort peber
- 1 god håndfuld oregano.
Sådan laver du spaghetti
- 1. Hak løg og et fed hvidløg fint. Varm en skefuld olie i en gryde og kom pancetta eller bacon i. Lad det stege til det begynder at brune, ca. 10 min. ved middel varme. Tilsæt løgene i og lad dem snurre med i et par minutter. Tilsæt hvidløg og rør rundt.
- 2. Tilsæt straks efter flådede tomater og tomatkoncentrat, så hvidløget kun lige når at blive varmet igennem i fedtet, uden at brune. Tilsæt sukker og kværn et par gange med sort peber. Sænk varmen til laveste blus og lad sovsen simre i 20 min uden låg.
- 3. Varm imens ovnen op til 200 gr. Knus det andet fed hvidløg ned i en skål og bland med 3 spsk olivenolie og lidt salt. Hak oreganoen og rør i. Skær en ridse ned igennem flutet og kom hvidløgs-orgenano-olien i. Rist brødet i ovnen i 10 min.
- 4. Kog pastaen al dente i en stor gryde med godt saltet vand. Sigt vandet fra og rør pastaen sammen med sovsen. Server med det samme med masser af friskrevet parmesan og hvidløgsbrød.