Sund spaghetti bolognese

Sund spaghetti bolognese

Favoritten hos mange børnefamilier - en skøn spaghetti bolognese med masser af smag - i denne spaghetti med kødsovs er der skruet op for grøntsagerne, så spis du bare løs med god samvittighed.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    645 Kcal
  • Fedt:
    25 %
  • Protein:
    30 %
  • Kulhydrat:
    45 %

Spaghetti bolognese til 4 personer

Total:1 time 10 minutter

Ingredienser

  • Spaghetti bolognese
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 tsk tørret oregano
  • 500 g hakket oksekød (ca. 3-6 %)
  • salt, peber
  • evt. 1 tsk sukker
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 400 g fuldkorns- spaghetti
  • Topping:
  • 75 g revet parmesan

Sådan laver du spaghetti bolognese:

  1. Skær løg, hvidløg, gulerødder og peberfrugt ud i små tern. Svits det i olivenolie på en stor pande i ca. 5-6 minutter.
  2. Tilsæt tomatpuré, og lad det svitse godt af, inden de hakkede tomater tilsættes. Lad det hele simre i ca. 5 minutter, tilsæt oregano, og blend blandingen til en glat sauce.
  3. Svits det hakkede kød på en pande, indtil det er gennemstegt. Hæld saucen over kødet, og bland det sammen. Smag til med salt, peber og en smule sukker. Hak rosmarin fint, og kom det i kødsaucen.
  4. Kom låg på panden, og stil den i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 1 time − gerne længere.
  5. Kog spaghettien, og dræn den. Server den sammen med kødsauce og revet parmesan på toppen.