pasta med æg og bacon

Pasta carbonara med spinat og pinjekerner

Klassisk italiensk spaghetti carbonara er en af de få pastaretter, hvor du selv bestemmer, hvilken type pasta du vil bruge - f.eks fettuccine, linguine eller bucatini. Her har vi også tilføjet frisk spinat og ristede pinjekerner. Hurtig og lækker pastaret - og vi lover, at smagen i denne version er helt i top!

4 personer

Ingredienser

Carbonara med spinat:

  • 1 løg
  • 150 g bacon i tern
  • 10 g smør
  • 1 dl tør hvidvin
  • 2 dl fløde
  • 100 g spæd spinat
  • 50 g friskreven parmesan
  • 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • salt og friskkværnet sort peber
  • 300 g pasta f.eks. sommerfugle

Desuden:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 4-5 spsk. panderistede pinjekerner
  • lidt spæde spinatblade

Tilbehør:

  • friskreven parmesan

  1. Skær løget i tern. Svits baconternene, til de er gyldne i smørret. Tag et par spsk. fra til pynt. Tilsæt løget og svits det kort med. Tilsæt hvidvinen, og kog det op. Kom fløde og godt skyllet spinat i. Lad saucen simre 3-4 min.
  2. Rør parmesanost og æggeblommer i. Saucen må ikke koge, efter det er tilsat, men skal lige varmes til kogepunktet. Smag til med salt og peber.
  3. Kog pastaen efter anvisning på emballagen, og afdryp den i en si. Vend pasta og sauce sammen. Server med dråber af olivenolie, et friskkværnet drys af sort peber, bacontern, pinjekerner og lidt spæde friske spinatblade over.