Spaghetti med broccoli og ansjos
Ansjoserne giver et ekstra pift og broccoli sørger for knas i denne lækre pastaret.
4 personer
Total:15 minutter
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- ½ broccoli, delt i små buketter
- 2 fed hvidløg
- 1 lille tørret chili (eller ½ tsk. fra glas)
- 4 ansjoser i olie (ikke i lage)
- ½ dl olivenolie
- 1 skalotteløg
- 1 dl tør hvidvin
- 100 g frisk pecorino (eller parmesan)
- salt og sort peber
Sådan gør du
- Kog pastaen. Når den næsten er færdig, tilsættes broccolibuketterne. De skal bare koge med 1-2 minutter.
- Knus hvidløg, chili og ansjoser i en morter, stød det godt. Kom olie på en pande, steg løget gyldent, kom ansjosblandingen ved, og rør rundt.
- Tilsæt hvidvin, og lad det reducere.
- Tag pasta og broccoli op med en hulske, og kom det på panden. Vend godt rundt.
- Tilsæt lidt mere olie, og krydr med salt og peber.
- Drys med pecorino, og server.