Spaghetti med broccoli og ansjos

Spaghetti med broccoli og ansjos

Ansjoserne giver et ekstra pift og broccoli sørger for knas i denne lækre pastaret.

4 personer

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • ½ broccoli, delt i små buketter
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille tørret chili (eller ½ tsk. fra glas)
  • 4 ansjoser i olie (ikke i lage)
  • ½ dl olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 1 dl tør hvidvin
  • 100 g frisk pecorino (eller parmesan)
  • salt og sort peber

Sådan gør du

  1. Kog pastaen. Når den næsten er færdig, tilsættes broccolibuketterne. De skal bare koge med 1-2 minutter.
  2. Knus hvidløg, chili og ansjoser i en morter, stød det godt. Kom olie på en pande, steg løget gyldent, kom ansjosblandingen ved, og rør rundt.
  3. Tilsæt hvidvin, og lad det reducere.
  4. Tag pasta og broccoli op med en hulske, og kom det på panden. Vend godt rundt.
  5. Tilsæt lidt mere olie, og krydr med salt og peber.
  6. Drys med pecorino, og server.

Kog perfekt pasta

  • Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.
  • Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden.
  • Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.
  • Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.
  • Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.