Spaghetti med kødsovs
En vaskeægte kulinarisk klassiker.
4-5 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid: ca. 40 min.
- Ingredienser:
- 400-500 g hakket oksekød
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg (fint hakket)
- 2 fed hvidløg (knuste)
- ca. 2 tsk friske merianblade (eller 1 tsk tørret)
- 2 dåser flåede cherrytomater (afdryppede)
- 350 g pastinak eller selleri (fintrevet)
- salt og friskkværnet peber
- ½ dl rødvinseddike
- ca. 1 dl vand
- 250 g champignoner
- ca. 500 g tørret spaghetti
- 2 tsk groft salt pr. liter kogevand
- Tilbehør:
- Friskrevet parmesanost
- Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og steg demmed i nogle min. Kom derefter hvidløg og merian i og varm kort tid igennem. Tilsæt restenaf ingredienserne. Lad retten simre ca. 30 min. Spæd evt. med lidt vand undervejs og rør jævnligt.
- Steg rensede, kvarte champignoner på en tør pande, til de er gyldne, og vend i kødsovsen lige før servering. Smag kødsovsentil med salt og peber.
- Sæt rigeligt vand med salt over til at koge spaghettien uden låg og rør i gryden af og til. Se kogetiden på emballagen. Smag på spaghettien og kog den så længe at den stadighar bid. Hæld den i etdørslag og servér spaghettienrygende varm med kødsovs og drys med revet ost.