Spaghetti med kødsovs

Spaghetti med kødsovs

En vaskeægte kulinarisk klassiker.

4-5 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/kogetid: ca. 40 min.
  • Ingredienser:
  • 400-500 g hakket oksekød
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg (fint hakket)
  • 2 fed hvidløg (knuste)
  • ca. 2 tsk friske merianblade (eller 1 tsk tørret)
  • 2 dåser flåede cherrytomater (afdryppede)
  • 350 g pastinak eller selleri (fintrevet)
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ dl rødvinseddike
  • ca. 1 dl vand
  • 250 g champignoner
  • ca. 500 g tørret spaghetti
  • 2 tsk groft salt pr. liter kogevand
  • Tilbehør:
  • Friskrevet parmesanost

  1. Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og steg demmed i nogle min. Kom derefter hvidløg og merian i og varm kort tid igennem. Tilsæt restenaf ingredienserne. Lad retten simre ca. 30 min. Spæd evt. med lidt vand undervejs og rør jævnligt.
  2. Steg rensede, kvarte champignoner på en tør pande, til de er gyldne, og vend i kødsovsen lige før servering. Smag kødsovsentil med salt og peber.
  3. Sæt rigeligt vand med salt over til at koge spaghettien uden låg og rør i gryden af og til. Se kogetiden på emballagen. Smag på spaghettien og kog den så længe at den stadighar bid. Hæld den i etdørslag og servér spaghettienrygende varm med kødsovs og drys med revet ost.