Spaghetti med persillepesto
Det er ingen sag at lave sin egen pesto til spaghettien, og i denne version, hvor basilikum er erstattet af bredbladet persille, får du fuld valuta på sundhedskontoen, da persille er spækket med både C- og A-vitamin og jern.
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- Ca. 400-500 g spaghetti
- Pesto:
- 60 g pinjekerner
- 1 fed hvidløg
- 1 bakke bredbladet persille
- Ca. 50 g parmesan, revet
- ca 1 dl olivenolie
- evt. en smule citronskal og –saft fra en usprøjtet citron
- salt og peber
- ekstra parmesanost og olivenolie
Sådan laver du spaghetti
- Rist pinjekernerne gyldne på en pande og lad dem køle let ned. Blend alle ingredienserne til pestoen sammen og smag til med salt, peber og evt. lidt citron.
- Hvor fin eller grov du ønsker den er op til dig, men jeg synes smagen kommer optimalt frem, hvis pestoen blendes til en lidt finere konsistens.
- Kog pastaen som anbefalet på pakken og vend med pestoen, mens dens er rygende varm. Servér med det samme med lidt ekstra parmesanost og olivenolie.