Opskrift på spaghetti med persillepesto

Spaghetti med persillepesto

Det er ingen sag at lave sin egen pesto til spaghettien, og i denne version, hvor basilikum er erstattet af bredbladet persille, får du fuld valuta på sundhedskontoen, da persille er spækket med både C- og A-vitamin og jern.

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • Ca. 400-500 g spaghetti
  • Pesto:
  • 60 g pinjekerner
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bakke bredbladet persille
  • Ca. 50 g parmesan, revet
  • ca 1 dl olivenolie
  • evt. en smule citronskal og –saft fra en usprøjtet citron
  • salt og peber
  • ekstra parmesanost og olivenolie

Sådan laver du spaghetti

  1. Rist pinjekernerne gyldne på en pande og lad dem køle let ned. Blend alle ingredienserne til pestoen sammen og smag til med salt, peber og evt. lidt citron.
  2. Hvor fin eller grov du ønsker den er op til dig, men jeg synes smagen kommer optimalt frem, hvis pestoen blendes til en lidt finere konsistens.
  3. Kog pastaen som anbefalet på pakken og vend med pestoen, mens dens er rygende varm. Servér med det samme med lidt ekstra parmesanost og olivenolie.

Tip

Lav evt. dobbeltportion og brug pestoen i madpakken.