Spansk cheesecake med citron

Spansk cheesecake med citron

Den spanske cheesecake er en helt enkel flødeostecreme, der bages uden kage- eller kiksebund. Det er meningen, at kagen bliver lidt "brændt" i overfladen, og falder lidt sammen i midten. Den er virkelig nem at lave, og kan bages op til tre dage før, den skal serveres.

1 kage/8 stykker

Total:1 time 5 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

  • 400 g flødeost
  • 125 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 4 tsk. hvedemel
  • 3 æg
  • 1 citron (øko)

Tilbehør:

  • frisk eller syltet frugt

Sådan gør du:

  1. Sæt alle ingredienser frem på køkkenbordet ½ time før, du går i gang.
  2. Tænd ovnen på 200 grader. For en springform (20 cm) med bagepapir, så papiret går 2 cm ud over kanten – det må gerne "krølle" i kanten.
  3. Pisk flødeost og sukker godt sammen i 3-4 min.
  4. Pisk fløde og mel i flødeosten, og pisk æggene i et ad gangen.
  5. Tilsæt fintrevet citronskal og 3 spsk. citronsaft, og hæld cremen i formen.
  6. Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 min, til cremen har sat sig; tjek med en træspyd, om kagen har fået nok. Er der stadig dej på spydet, skal kagen bage lidt mere.
  7.  Lad kagen afkøle i formen på en rist. Sæt den derefter i køleskab i mindst 3 timer.
  8. Server kagen ved stuetemperatur med frisk eller syltet frugt.