Spansk cheesecake med citron
Den spanske cheesecake er en helt enkel flødeostecreme, der bages uden kage- eller kiksebund. Det er meningen, at kagen bliver lidt "brændt" i overfladen, og falder lidt sammen i midten. Den er virkelig nem at lave, og kan bages op til tre dage før, den skal serveres.
1 kage/8 stykker
Total:1 time 5 minutter
Arbejdstid:20 minutter
Ingredienser
- 400 g flødeost
- 125 g sukker
- 2 dl piskefløde
- 4 tsk. hvedemel
- 3 æg
- 1 citron (øko)
Tilbehør:
- frisk eller syltet frugt
Sådan gør du:
- Sæt alle ingredienser frem på køkkenbordet ½ time før, du går i gang.
- Tænd ovnen på 200 grader. For en springform (20 cm) med bagepapir, så papiret går 2 cm ud over kanten – det må gerne "krølle" i kanten.
- Pisk flødeost og sukker godt sammen i 3-4 min.
- Pisk fløde og mel i flødeosten, og pisk æggene i et ad gangen.
- Tilsæt fintrevet citronskal og 3 spsk. citronsaft, og hæld cremen i formen.
- Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 min, til cremen har sat sig; tjek med en træspyd, om kagen har fået nok. Er der stadig dej på spydet, skal kagen bage lidt mere.
- Lad kagen afkøle i formen på en rist. Sæt den derefter i køleskab i mindst 3 timer.
- Server kagen ved stuetemperatur med frisk eller syltet frugt.