Spansk kylling med abrikoser og mandler
Saftig og smagfuld ret med smukke farver.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Koge-/stegetid: 50 min.
- 1 kylling (ca. 1400 g)
- 1 spsk. olie
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 10 tørrede, bløde abrikoser
- 50 g mandler
- 1 ds. hakkede, flåede tomater
- 1 tsk. paprika
- 1-2 fed hvidløg
- 2 dl vand
- salt og peber
- Pynt: persille
- Tilbehør: parboiled, løse ris og dampede, grønne bønner
- Partér kyllingen i 8-10 stykker.
- Brun dem i olien i en stegegryde. Tag kyllingestykkerne op på en tallerken.
- Hak løget, og skær peberfrugterne i strimler.
- Svits løg og peberfrugter i en gryde. Kom abrikoser, smuttede mandler, tomater, paprika, hvid-løg, vand, salt og peber i gryden. Kog op. Kom kyllingestykkerne i, og lad gryden snurre under tæt-sluttende låg i ca. 50 min. Tjek, at kødet er gennemstegt. Pynt med persille og servér med ris og bønner.