Spansk kylling med abrikoser og mandler

Spansk kylling med abrikoser og mandler

Saftig og smagfuld ret med smukke farver.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Koge-/stegetid: 50 min.
  • 1 kylling (ca. 1400 g)
  • 1 spsk. olie
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 gul peberfrugt
  • 10 tørrede, bløde abrikoser
  • 50 g mandler
  • 1 ds. hakkede, flåede tomater
  • 1 tsk. paprika
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 dl vand
  • salt og peber
  • Pynt: persille
  • Tilbehør: parboiled, løse ris og dampede, grønne bønner

  1. Partér kyllingen i 8-10 stykker.
  2. Brun dem i olien i en stegegryde. Tag kyllingestykkerne op på en tallerken.
  3. Hak løget, og skær peberfrugterne i strimler.
  4. Svits løg og peberfrugter i en gryde. Kom abrikoser, smuttede mandler, tomater, paprika, hvid-løg, vand, salt og peber i gryden. Kog op. Kom kyllingestykkerne i, og lad gryden snurre under tæt-sluttende låg i ca. 50 min. Tjek, at kødet er gennemstegt. Pynt med persille og servér med ris og bønner.