Spanske frikadeller med appelsinsalat
En frisk og dejlig omgang spanske frikadeller, som både små og store vil få som favoritret.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Koge/stegetid: 10 min.
- 400 g hakket svinekød
- salt og peber
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- 1-1½ dl mælk
- 1½ dl brødkrumme/rasp
- 1-2 spsk. olivenolie
- Appelsinsalat:
- 2 appelsiner
- 1 bundt bredbladet persille
- ½ rødløg
- 2 spsk. pinjekerner
- evt. sorte oliven
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. hvidvinseddike
- Tilbehør: fuldkornsflute
- Rør kød med 1 tsk. salt, peber, revet løg, presset hvidløg, æg, mælk og brødkrumme. Form små runde frikadeller og kog dem i letsaltet vand ca. 5 min. Afdryp dem i en sigte og brun dem på en pande med olivenolie.
- Skyl og nip persillen. Skær skræl og hinder af appelsinerne, og skær dem i skiver. Skær rødløg i tynde skiver. Anret med ristede pinjekerner og oliven. Dryp olie og eddike over og krydr med salt og peber. Servér frikadellerne med salat og flute.