Speltbrød med chiafrø
Fiberrig og velsmagende hjemmebag. Brødet laves på en fordej, som skal tilberedes dagen før, du vil bage. Det minimerer indholdet af gær og giver langt bedre smag.
1 stort brød
Ingredienser
- Dag 1:
- Fordej:
- 2 dl vand
- 10 g gær
- 1 spsk salt
- 100 g groft speltmel
- Dag 2:
- 5 dl vand
- 1 spsk agavesirup
- 100 g chiafrø
- 50 g tørrede abrikoser
- 100 g groft speltmel
- ca. 525 g hvedemel
- Chiafrø til pynt
Sådan gør du:
- Dag 1: Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør speltmel i væsken. Rør til en sammenhængende konsistens. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den stå på køkkenbordet til næste dag.
- Dag 2: Kom fordejen over i en stor røreskål sammen med vandet. Tilsæt agavesirup, chiafrø, hakkede abrikoser, og rør først speltmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen godt og længe. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Vælt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Gør hænderne fugtige og glat dejen ud, så den strækker sig og fylder bagepladen. Lad dejen hæve tildækket ca. 1/2 time. Pensl dejen med lidt vand og drys med chiafrø. Bag brødet ved 225 grader i ca. 20 min.