Speltbrød

Speltbrød med chiafrø

Fiberrig og velsmagende hjemmebag. Brødet laves på en fordej, som skal tilberedes dagen før, du vil bage. Det minimerer indholdet af gær og giver langt bedre smag.

1 stort brød

Ingredienser

  • Dag 1:
  • Fordej:
  • 2 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk salt
  • 100 g groft speltmel
  • Dag 2:
  • 5 dl vand
  • 1 spsk agavesirup
  • 100 g chiafrø
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 100 g groft speltmel
  • ca. 525 g hvedemel
  • Chiafrø til pynt

Sådan gør du:

  1. Dag 1: Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og rør speltmel i væsken. Rør til en sammenhængende konsistens. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den stå på køkkenbordet til næste dag.
  2. Dag 2: Kom fordejen over i en stor røreskål sammen med vandet. Tilsæt agavesirup, chiafrø, hakkede abrikoser, og rør først speltmel og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt dejen godt og længe. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Vælt dejen ud på en bageplade med bagepapir. Gør hænderne fugtige og glat dejen ud, så den strækker sig og fylder bagepladen. Lad dejen hæve tildækket ca. 1/2 time. Pensl dejen med lidt vand og drys med chiafrø. Bag brødet ved 225 grader i ca. 20 min.