Speltbrød med gulerod & græskarkerner
Dette speltbrød med gulerod og græskarkerner er dejligt saftigt hverdagsbrød, som egner sig godt til morgenmad, og som også er super at riste efter et par dage.
1 brød
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand (37°)
- 1,5 dl yoghurt, A38 eller Cultura
- 1 spsk salt
- 1 spsk honning
- 100 g fuldkornshvedemel
- 2 dl reven gulerod
- 1 dl salte, ristede græskarkerner (40 g)
- 200 g grahamsspeltmel (100% fuldkorn fås bla. fra Urtekram)
- 300 g hvedemel
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i det lune vand. Tilsæt yoghurt, salt, honning og fuldkornshvedemel. Lad dejen stå lunt, tildækket 15-20 minutter. Rør derefter alle øvrige ingredienser i. Rør og slå dejen smidig, lad den hæve lunt, tildækket 1 times tid.
- Slå dejen igennem, kom den i en stor, aflang brødform med teflonbelægning og lad brødet hæve 20 minutter, før det bages ved 200° 45-50 minutter.
- Energi pr. skive: 120 kcal, fedt 8%, protein 13%, kulhydrat 79%