Speltfocaccia med frugt og nødder
Et dejligt sødt og nøddeagtigt brød. Jeg kan godt lide tørrede frugter i brød og vil meget gerne have det i stedet for kage.
1 brød
Ingredienser
- 50 g gær
- 8 dl lunkent vand
- 1 spsk honning
- 2 spsk olivenolie + mere til bradepanden
- 8 g salt
- 650 g fuldkornsspeltmel
- 300 g hvedemel
- 100 g dadler, hakkede
- 100 g rosiner
- 100 g tørrede abrikoser, hakkede
- 100 g hasselnødder, hakkede
- 1 æg, let sammenpisket
Sådan gør du:
- Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, olie og salt, og rør det sammen. Rør de to slags mel i og derefter de tørrede frugter og nødder. Ælt dejen på et meldrysset bord, læg den derefter i en skål, og dæk den med et viskestykke. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
- Beklæd en bradepande, 40 x 30 cm, med bagepapir, og pensl det let med olie. Pres dejen jævnt ud i bradepanden, så den også kommer ud i hjørnerne. Lav derefter små fordybninger i dejen med tommelfingeren. Dæk den med et viskestykke, og lad den efterhæve et lunt sted i 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader/varmluft.
- Pensl brødet med det sammenpiskede æg, og bag det i 10 minutter. Sænk derefter ovntemperaturen til 200 grader, og bag brødet i yderligere 20-25 minutter, eller til brødet lyder hult, når du banker på undersiden. Tag det ud af bradepanden, og lad det køle af på en bagerist.
- Opskriften er fra Trine Hahnemann kogebog, Brød og kager, Politikens Forlag, 250 kr.