Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
Daddelfyldet giver en karamelagtig smag og konsistens.
15 stk.
Ingredienser
- Dej:
- 30 g gær
- 3 dl mælk
- 100 g blødt kokosolie
- 40 g kokossukker
- et nip salt
- 1 tsk stødt kardemomme
- ca. 500 g sigtet speltmel
- Daddel-/birkes-fyld:
- 8-10 bløde dadler uden sten
- 1-2 spsk stødt kanel
- 2 spsk kokosolie
- 2 tsk blå birkes
- Sådan gør du:
- Smuldr gæren i en skål. Lun mælken sammen med kokosolie i en lille gryde, og hæld den lune mælk over gæren. Rør, indtil gæren er opløst.
- Tilsæt kokossukker, salt og kardemomme. Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og en lille smule klisteret.
- Når dejen er æltet godt igennem, skal den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.
- Mens dejen hæver, laves fyldet: Kom dadler, kanel og kokosolie i en minihakker, og blend det, indtil det har en smørbar konsistens.
- Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 45 x 55 cm. Fordel fyldet, og drys med birkes på halvdelen af firkanten, og fold dejen sammen på midten, så man ikke længere kan se remoncen.
- Skær lange strimler ca. 2-3 cm i bredden, og sno hver strimmel 5-6 gange.
- Form derefter hver strimmel til en bolle, og fold enderne ind under bollen.
- Læg snurrerne på en bageplade med bagepapir og pensl med æg.
- Bages ved 200 grader i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne.
- Energi pr. bolle: 248 kcal, fedt 35%, protein 9%, kulhydrat 56%
Flere lækre opskrifter på snurrer
-
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
-
Minisnurrer med tapenade & mandler
-
Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
-
Snurrer med hvid chokolade og lakrids
-
Snurrer med Nutella - Mums!
-
Lækre julesnurrer: Safran-snurrer med marcipanfyld
-
Blåbærsnurrer
-
Lækre nybagte julesnurrer
-
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
-
Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
-
Snurrer med pesto og parma
-
Snurrer med rabarber og marcipan