Spicy græskarsuppe med tamari-græskarkerner, yoghurt og persille

Spicy græskarsuppe med tamari-græskarkerner, yoghurt og persille

Denne spicy og smukke græskarsuppe er perfekt som enten forret eller hovedret. Server med topping af tamari ristede græskarkerner og yoghurt.

4-6 personer

Græskarsuppe:

  • 1 hokkaidogræskar
  • 2 gulerødder
  • 1 bagekartoffel
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • chili efter smag
  • ca. 1½ tsk frisk ingefær, fintrevet
  • salt
  • lidt citronsaft
  • 1 dl græskarkerner
  • 2-3 spsk soja f.eks. tamari
  • 1-2 æbler
  • ½ bundt kruspersille
  • ½ citron, revet skal heraf
  • lidt chili
  • 2½ dl græsk yoghurt

Sådan gør du:

  1. Græskarsuppe: Skræl eller skrub hokkaido-græskarret, flæk det, grav kernerne ud, og kasser dem.
  2. Skræl gulerødderne og bagekartoffel, og skær den og græskarret i grove stykker.
  3. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Hak chilien fint, og riv ingefæren på den fine side af et rivejern.
  4. Steg løg, hvidløg og gulerødder let mørt et par minutter i en stor gryde. Tilsæt græskar, kartofler, lidt ingefær og chili.
  5. Dæk med vand (eller bouillon), og lad det simre i 20-25 minutter, til alt er mørt. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt og lidt citronsaft.
  6. Topping: Rist græskarkerner på en tør pande, til de begynder at poppe. Tag den varme pande med kerner lidt væk fra varmen, og rør ristede kerner med tamari, og kom dem i en skål.
  7. Skær æblet i små tern, og hak persille fint. Riv skal af citronen, og hak lidt chili. Bland æble med persille, chili, citronskal og lidt salt.
  8. Server spicy græskarsuppe med en skefuld yoghurt, tamarigræskarkerner og æbletopping. 

Tip

I det tidlige efterår behøver du ikke at skrælle hokkaido-græskarret til suppen. Skrællen er tynd og giver suppen en smuk farve, når den blendes.