Spicy kødboller med granatæble-kikærtesalat
Det er ofte billigt med hakket kød. Køb en god kvalitet og fyld lidt grøntsager i. Så er der nok til alle, og det er win/win.
3-4
Total:25 minutter
Ingredienser
- Det skal du bruge til at lave spicy kødboller med granatæble-kikærtesalat:
- Kødboller:
- ½ aubergine
- 400 g hakket svinekød
- 2 fed hvidløg
- ½ løg
- 2 tsk chiliflager
- ½ tsk cayennepeber
- salt og peber
- 1 æg
- evt. mel eller kikærtemel
- Kikærtesalat:
- 1½ aubergine
- olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk sød (røget) paprika
- evt. 1 tsk sumak
- 300 g kogte kikærter
- saft af 1 citron
- 2 store håndfulde bredbladet persille
- 2 spsk chiliflager
- 1 spsk nigellafrø
- salt
- Granatæblesalsa:
- ¼ dl citronsaft
- 1 spsk flydende honning
- 2 appelsiner
- 1 granatæble
- ½ rødløg
- 1 grøn chili
- 1 stor håndfuld mynte
- salt
Sådan laver du spicy kødboller med granatæble-kikærtesalat
- Skær skrællen af en halv aubergine, og riv den groft. Rør den med kød, fintrevet løg og hvidløg, chiliflager og cayenne. Rør salt og peber i og æg til sidst. Saml dejen med mel hvis nødvendigt.
- Form kødboller på størrelse med golfbolde, og steg dem i olivenolie på en varm pande.
- Skær auberginerne i tern, og rist dem i olivenolie på en varm pande ca. 4-5 minutter. Suppler med hvidløg skåret i tynde skiver, når auberginen har taget fint med farve. Tilsæt paprika, sumak, kikærter, citronsaft og lidt salt, og lad det hele stege i et par minutter. Vend bunker af groft hakket persille i, og smag til med chiliflager, nigella og salt. Rør citron og honning sammen.
- Skær skrællen af appelsinerne, og skær fileterne fri fra de hvide hinder. Skær dem i 2-3 stykker hver.
- Skær granatæblet i kvarte, og "vrid" kernerne ud.
- Hak rødløg og chili fint, og bland det hele med dressingen. Smag til med hakket mynte og salt.
- Server kødbollerne toppet med salsa og med kikærtesalat til.