Spicy kødboller med granatæble-kikærtesalat

Spicy kødboller med granatæble-kikærtesalat

Det er ofte billigt med hakket kød. Køb en god kvalitet og fyld lidt grøntsager i. Så er der nok til alle, og det er win/win.

3-4

Total:25 minutter

Ingredienser

  • Det skal du bruge til at lave spicy kødboller med granatæble-kikærtesalat:
  • Kødboller:
  • ½ aubergine
  • 400 g hakket svinekød
  • 2 fed hvidløg
  • ½ løg
  • 2 tsk chiliflager
  • ½ tsk cayennepeber
  • salt og peber
  • 1 æg
  • evt. mel eller kikærtemel
  • Kikærtesalat:
  • 1½ aubergine
  • olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk sød (røget) paprika
  • evt. 1 tsk sumak
  • 300 g kogte kikærter
  • saft af 1 citron
  • 2 store håndfulde bredbladet persille
  • 2 spsk chiliflager
  • 1 spsk nigellafrø
  • salt
  • Granatæblesalsa:
  • ¼ dl citronsaft
  • 1 spsk flydende honning
  • 2 appelsiner
  • 1 granatæble
  • ½ rødløg
  • 1 grøn chili
  • 1 stor håndfuld mynte
  • salt

Sådan laver du spicy kødboller med granatæble-kikærtesalat

  1. Skær skrællen af en halv aubergine, og riv den groft. Rør den med kød, fintrevet løg og hvidløg, chiliflager og cayenne. Rør salt og peber i og æg til sidst. Saml dejen med mel hvis nødvendigt.
  2. Form kødboller på størrelse med golfbolde, og steg dem i olivenolie på en varm pande.
  3. Skær auberginerne i tern, og rist dem i olivenolie på en varm pande ca. 4-5 minutter. Suppler med hvidløg skåret i tynde skiver, når auberginen har taget fint med farve. Tilsæt paprika, sumak, kikærter, citronsaft og lidt salt, og lad det hele stege i et par minutter. Vend bunker af groft hakket persille i, og smag til med chiliflager, nigella og salt. Rør citron og honning sammen.
  4. Skær skrællen af appelsinerne, og skær fileterne fri fra de hvide hinder. Skær dem i 2-3 stykker hver.
  5. Skær granatæblet i kvarte, og "vrid" kernerne ud.
  6. Hak rødløg og chili fint, og bland det hele med dressingen. Smag til med hakket mynte og salt.
  7. Server kødbollerne toppet med salsa og med kikærtesalat til.

TIP

Granatæbletoppingen pifter alt fra stegt fisk til lamme- og svinekoteletter helt vildt op!