Inspiration til Mortens aften: Spinatsalat med and og nudler
I aften er det Mortens aften, og så skal der selvfølgelig and på bordet! Denne salat er et lækkert, friskt og godt alternativ til den klassiske andesteg.
4
Ingredienser
- 4 andebryster
- 4 store håndfulde frisk spinat
- 320 g nudler (gerne boghvede-nudler)
- Marinade/dressing:
- 2 dl soja
- 2 dl risvin (sake) eller tør sherry
- 10 spsk. flydende akaciehonning
- 2 dl sesamolie
- 2 fint revet frisk ingefær
- 2 fed hvidløg knust med kniven og fint hakket
- 1 bundt frisk koriander
- 1 lime delt i 4
- ½ fint hakket rød chili
Sådan gør du:
- 1. Skil andeskindet fra brystet. Læg skindet til side. Rør marinaden sammen, og del den i to. Læg andebrysterne i marinaden. Dæk dem godt, og lad dem trække et par timer.
- 2. Kom andebrysterne i en stegepose sammen med marinaden, og steg i ovnen ved 160 grader i ca. 40 minutter, til kødet er gennemstegt og mørt.
- 3. Skær skindet i tynde strimler, og rist det sprødt på en slip let-pande. Krydr godt med salt. Lad det knasende sprøde skind dryppe af på fedtsugende papir.
- 4. Vask spinaten, og tør den godt. Kog nudlerne i letsaltet vand som anvist på pakken. Skyl dem derefter under koldt vand et minut, og lad dem afdryppe i sigte.
- 5. Bland nudlerne i en stor skål med den resterende marinade. Anret spinat, nudler og skiver af and i skåle, og drys med chili, og koriander. Server en kvart lime til salaten.