Spinatsalat med spicy skinke og blå ost
Her får du en salat med optimal ernæring. Masser af protein fra kød og ost, langsomme kulhydrater fra linser og rugbrød og gode fedtstoffer fra bl.a. rapsolie.
Næringsindhold
- Energi pr. person:500 Kcal
2
Ingredienser
- 50 g sorte linser
- 1 skive rugbrød
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk tørret rosmarin
- 250 g skinkestrimler eller en kotelet
- 1/2 tsk karry
- 1 spsk chipotle eller Gaham Masala-pasta
- 1 spsk soja, gerne tamarind
- 1 spsk tomatpure
- 1 knsp tørret chili
- salt og peber.
- 1 bundt radiser
- 300 g blommetomater
- 100 g ananaskirsebær
- 60 g babyspinat
- 50 g blå ost, 17% f.eks åblomst eller Sct. Clemens 17% (eller feta 16%)
- Dressing:
- 100 g fromage frais
- 20 g dijonnaise
- 2 spsk rapsolie med citron
- lidt salt og peber
- Pynt:
- Evt. lidt brøndkarse eller persille
Sådan laver du spinatsalat
- Kog linserne i 2 dl vand under låg ved middelvarme i ca. 25 min. Hæld det overskydende vand fra og stil linserne til afkøling. Skær rugbrødet i stave. Varm olien op på en pande og rist rugbrødsstavene i rosmarin til de bliver gyldne og sprøde. Ca. 3-4 min på hver side. Vend dem løbende. Læg dem derefter på en tallerken.
- Vend skinkekødet i karry, chipotle, soja, tomatpure og chili. Steg dem på samme pande som rugbrødet, ca. 4-6 min. Krydr med salt og peber. Læg kødet på en tallerken, mens du klargører grøntsagerne. Del radiserne i halve eller kvarte. Halvér tomaterne. Fjern papiret om ananaskirsebærerne og halvér dem. Vend spinat med linser, tomat, radiser, ananaskirsebær og skinke kød.
- Fordel salaten i to dybe tallerkener. Smuldr osten over. Rør dressingen sammen og hæld den over salaten. Pynt med stave af sprødsteg rugbrød og evt. lidt brøndkarse.