Sprød chokogranola

Sprød chokogranola

En chokogranola, som holder dig mæt i lang tid. Den er propfyldt med lækkerier, en masse sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler.

6 portioner

Ingredienser

  • 1 dl kokosolie
  • ½ dl mandler
  • 4 dl grovvalsede havregryn
  • ½ dl havreklid
  • ½ dl græskarkerner
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ tsk salt
  • ½ dl kakaopulver
  • ½ dl agave- eller ahornsirup
  • ½ dl rosiner (kan undlades)
  • havre-, ris- eller sojadrik
  • afskallede hampefrø 

  1. Sådan gør du: Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Smelt kokosolien i en gryde, og hak mandlerne. Kom mandler, havregryn, havreklid, græskarkerner, solsikkekerner, salt, kakaopulver, agave- eller ahornsirup og den smeltede kokosolie i en skål, og rør, til det er blandet godt sammen.
  2. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og rist den i ovnen i 8-10 min., eller til den er sprød. Tag den færdigristede granola ud af ovnen, og bland rosinerne i.
  3. Kom en portion granola i en skål, hæld havre- eller sojadrik over, og drys med de afskallede hampefrø. Granolaen kan holde sig i en beholder med tætsluttende låg i 2-3 uger.
  4. Opskriften er fra bogen Femme Foood af Annika Methmann Christensen og Winnie Methmann Christensen, Femme food, Lindhardt & Ringhof, 200 kr.