Sprød chokogranola
En chokogranola, som holder dig mæt i lang tid. Den er propfyldt med lækkerier, en masse sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler.
6 portioner
Ingredienser
- 1 dl kokosolie
- ½ dl mandler
- 4 dl grovvalsede havregryn
- ½ dl havreklid
- ½ dl græskarkerner
- ½ dl solsikkekerner
- ½ tsk salt
- ½ dl kakaopulver
- ½ dl agave- eller ahornsirup
- ½ dl rosiner (kan undlades)
- havre-, ris- eller sojadrik
- afskallede hampefrø
- Sådan gør du: Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Smelt kokosolien i en gryde, og hak mandlerne. Kom mandler, havregryn, havreklid, græskarkerner, solsikkekerner, salt, kakaopulver, agave- eller ahornsirup og den smeltede kokosolie i en skål, og rør, til det er blandet godt sammen.
- Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og rist den i ovnen i 8-10 min., eller til den er sprød. Tag den færdigristede granola ud af ovnen, og bland rosinerne i.
- Kom en portion granola i en skål, hæld havre- eller sojadrik over, og drys med de afskallede hampefrø. Granolaen kan holde sig i en beholder med tætsluttende låg i 2-3 uger.
- Opskriften er fra bogen Femme Foood af Annika Methmann Christensen og Winnie Methmann Christensen, Femme food, Lindhardt & Ringhof, 200 kr.