Pizza

Sprød rødbedepizza med gedeost og pistaciepesto

Varier eventuelt fyldet. Aubergine, svampe, feta eller mozzarella er også godt.

RØDBEDEPIZZA MED GEDEOST OG PISTACIEPESTO

(2 pizzaer – ca. 4 pers.)

Dej

2 store rødbeder

2 tsk. tørgær

2½ dl lunkent vand

525 g hvedemel

2 tsk. honning

2 tsk. salt

Pesto:

200 g grønne pistacier

2 dl bredbladet persille

1 fed hvidløg

2 spsk. olie

1 spsk. frisk revet parmesan

skræl af ½ ubehandlet citron

et nip salt

Fyld:

8 små cherrytomater delt i to

½ gul courgette skåret i små skiver

evt. lidt flækkede asparges

1 lille rødbede i papirtynde skiver

200 g gedeost i skiver

1 håndfuld rucola og lidt rødbedetoppe

1. Skræl rødbederne, skær dem i små stykker, og purer dem i foodprocessoren eller med en stavblender.

2. Opløs tørgær i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen. Dette gøres bedst på en køkkenmaskine. Hvis dejen æltes i hånden, så regn med at ælte 10 minutter. Hvis den er meget klæg, så kom lidt mere mel ved.

3. Kom dejen i en skål smurt med olie, og lad den hæve 2 timer. Ælt dejen igen, og del i to. Rul ud til pizza.

4. Blend alle ingredienser til pesto med en stavblender.

5. Sæt ovnen på højeste temperatur, og lad den varme op i mindst ½ time. Kom pizzabunden på en bageplade drysset med lidt mel. Kom topping på – begynd med pesto, dernæst tomater, courgette, asparges, rødbede og gedeost. Vent med rucola.

6. Bag pizzaen 10 minutter på nederste rille, til den er sprød. Kom rucola på, og server.

TIP

Dejen kan efter hævning også pakkes i plastfolie og gemmes 3 dage i køleskab.

► SE OGSÅ: Pizza med parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost

► SE OGSÅ: Pizza med kartofler, rygeost, timian og trøffelolie

► SE OGSÅ: Helt hjemmelavet: Pizza med pecorino, anjoser og tomat