Sprød rødbedesalat med ingefær og mandler

Sprød rødbedesalat med ingefær og mandler

Den klassiske rødbede bliver en helt ny oplevelse i den her salat.

4

Ingredienser

  • 600-700 g rødbeder
  • 1 skalotteløg eller ½ rødløg
  • 1 bakke rucolasalat
  • 1-2 skalotteløg
  • 75-100 g mandler
  • Dressing:
  • et lille stykke ingefær, ca. 2-3 cm
  • ½ citron, saft heraf
  • 1 tsk flydende honning
  • 2 spsk soja, f.eks. tamari
  • salt og peber

Sådan laver du

  1. Skræl rødbederne, og skær dem i tynde skiver for eksempel på en mandolin, eller riv dem på den grove side af rivejernet. Pil og skær skalotteløg i tynde skiver. Skyl rucolasalat, og slyng den fri for vand. Hak mandlerne groft, og rist dem let gyldne på en pande.
  2. Dressing:
  3. Riv ingefær på den fine side af rivejernet, og rør det sammen med citronsaft, honning, soja, salt og peber. rødbederne meddressingen, og vend det med rucola. Anret salaten på et fad, og drys med mandler.