Crumble

Sprød sommercrumble

Crumble kage med dejlige sommerbær.

Sommercrumble

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

(6-8 pers.)

500 g jordbær

200 g hindbær

2 ferskner eller nektariner

2 spsk. sukker

Crumbledej:

120 g smuttede mandler

60 g hvedemel

60 g speltflager eller

grovvalsede havregryn

120 g sukker

120 g smør

Tilbehør: vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum

1. Tænd ovnen på 180 grader. Skyl, nip og rens bærrene. Halver ferskenerne, og skær i tern. Vend bær med ferskener og sukker, og fordel dem i et smurt ovnfast fad.

2. Hak mandlerne groft, og vend med hvedemel, speltflager og sukker. Smuldr smørret heri. Fordel dejen over bærrene.

3. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30 min., til den er gylden og sprød. Server lun med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.

TIP

Prøv også desserten i en lettere version med 2 dl græsk yoghurt 10 % rørt med 2 spsk. flormelis og lidt vaniljesukker.

► SE OGSÅ: Bærkage med kokoscrumble

► SE OGSÅ: Jordbærmuffins med mandelcrumble

► SE OGSÅ: Chokolade whoopies med hindbær-nougatcreme