Brød opskrift med grov valnøddepesto og mozzarella

Sprøde brød med grov valnøddepesto og mozzarella

Til 4 personer

Ingredienser

  • ½ bundt bredbladet persille
  • 60 g valnødder
  • 1 dl olivenolie
  • ½ fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 2 spsk revet parmesan
  • salt og peber
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 skiver italiensk brød med sej krumme
  • lidt olivenolie til at grille brødet i
  • 75-100 g frisk bøffel mozzarella, skåret i små stykker
  • 12-14 sorte oliven udstenede
  • frisk kværnet sort peber
  • 1 lille håndfuld basilikumblade.

Sådan gør du

  1. Pluk persillebladene fra stilkene. Kom persille, valnødder, olivenolie, hvidløg, parmesan, lidt salt, peber og citronsaft i en blender eller foodprocessor og blend til grov pesto-lignende konsistens er opnået. 
  2. til før middagen.
  3. Kom et par dråber olivenolie på brødet og grill det på begge sider, til de er sprøde. Skær det grillede brød i mindre stykker af ca. 3-4 cm, og kom en ½ tsk grov pesto på hvert brød, et lille stykke mozzarella, sort oliven, frisk kværnet peber og basilikum.

TIP

„Servér før middagen sammen med et godt glas hvidvin“