Sprøde forårsruller med grønt

Hemmeligheden ligger i den rigtige forårsrulle-dej. Og fyldet må gerne have lidt bid.

4

Ingredienser

  • 100 g risnudler (gerne de helt tynde gennemsigtige risnudler, der f.eks. kan købes i thai-supermarkeder)
  • 2 gulerødder
  • 150 g hvidkål, fintsnittet
  • lidt olie til stegning af grøntsager
  • 3-4 spsk soja – f.eks. tamari
  • 1½ tsk finthakket rød chili
  • lidt salt
  • ½ tsk sukker
  • ca 25 stk forårsrulle-dej – mål ca. 14x14 cm (købes f.eks. i thai-supermarked)
  • olie til stegning af forårsruller
  • Tilbehør: chilisauce, lime og evt. soja.

Sådan gør du:

  1. Giv risnudlerne et opkog i kogende vand, og lad dem trække et kort øjeblik, til de er møre. Hæld dem i en sigte, og afkøl med kold vand.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i små strimler. Steg gulerødder og hvidkål i et par minutter på en pande med lidt olie, tilsæt de kogte risnudler og steg videre et kort øjeblik. Krydr med soya, chili, salt og lidt sukker, og afkøl.
  3. Tag et stykke forårsrulledej, kom 1 spsk nudel-grøntfyld på midten. Fold siderne ind, rul til en forårsrulle og pensel lukningen med lidt koldt vand. Læg rullerne på en tallerken med lukningen nedad.
  4. Opvarm olien på panden, og steg forårsrullerne, til de er sprøde og gyldne. Lad dem afdryppe på køkkenrulle inden servering, og servér de sprøde ruller med chilisauce og lime til at dryppe på.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/