Sprøde kartoffelkager
Kartoffelkagen er en rigtig konditorklassiker. Det er detfine kakaodrys på toppen, der skal lede tankerne hen påen stor bagekartoffel.
Ca. 10 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: ca. 20 min.
- Ikke fryse-egnede
- 100 g smør
- 2 dl vand
- 100 g (ca. 1½ dl) mel
- ¼ tsk salt
- 3 æg (mellem)
- Creme:
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 2 dl fløde
- kornene fra 1 vaniljestang
- 1½ dl piskefløde
- 200 g marcipan
- kakao
Sådan laver du kartoffelkager
- Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt melet på én gang og rør godt, til blandingen har samlet sig.
- Tag gryden af varmen og rør æggene i ét ad gangen. Dejen skal være ret fast i konsistensen, så den ikke flyder ud under bagningen.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en bred tylle og sprøjt 8 cm lange og 3 cm brede stænger på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag kagerne i 20-25 min. i en 200 grader varm ovn. Åbn ikke ovndøren under bagningen, så falder kagerne sammen. Skær et låg af kagerne straks efter, at de er bagte, så dampen kan slippe ud.
- Tilbered cremen:
- Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med vanille.
- Hæld den varme fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld blandingen tilbage i gryden og bring cremen tæt på kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen af varmen og lad den blive kold.
- Pisk fløden til skum, vend flødeskummet i cremen, og fyld det i kagerne.
- Rul marcipanen tyndt ud og stik runde plader, ca. 10 cm i diameter ud.
- Rul dem ovale og læg dem på kagerne. Drys med sigtet kakao.