Sprøde spanske flautas
Gode som som snack, mellemmåltid eller server dem til supper og ost.
10 stk.
Ingredienser
- Fordej:
- 150 g fuldkornspeltmel
- 1,5 dl vand
- 6 g gær
- Brød:
- 100 g sultanas rosiner
- 50 g speltkerner
- kogende vand
- 75 g afskallede hasselnødder
- 2 dl vand
- 10 g frisk gær
- 2 tsk flaget havsalt
- 300 g fuldkornsspeltmel
Sådan gør du:
- Lav fordejen ved at røre mel, vand og gær sammen. Dæk skålen med plastfilm og sæt den lunt natten over. Næste dag kommer du rosiner og kerner i en skål, hæld kogende vand over og lad det trække i 20 min. og afdryp i en sigte. Rør vand, gær og fordej sammen, tilsæt salt samt rosiner, kerner og hasselnødder og hovedparten af melet. Ælt dejen godt sammen, skær den i 10 lige store stykker, der trilles til 25 cm lange stænger, som lægges på en plade med bagepapir. Dæk med et klæde eller plastfilm og lad brødene hæve i 1½ time. Sæt ovnen på 225° varmluft og bag dem gyldne ca. 15-20 min.
- Speltmel giver en let nøddeagtig smag og et gyldent brød. Speltmel har et højt glutenindhold, og fuldkornsmelet er rigt på protein, B-vitamin og jern.
- Energi pr. stk.: 250 kcal, fedt 19%, protein 11%, kulhydrat 70%