brød, bag

Sprøde spanske flautas

Gode som som snack, mellemmåltid eller server dem til supper og ost.

10 stk.

Ingredienser

  • Fordej:
  • 150 g fuldkornspeltmel
  • 1,5 dl vand
  • 6 g gær
  • Brød:
  • 100 g sultanas rosiner
  • 50 g speltkerner
  • kogende vand
  • 75 g afskallede hasselnødder
  • 2 dl vand
  • 10 g frisk gær
  • 2 tsk flaget havsalt
  • 300 g fuldkornsspeltmel

Sådan gør du:

  1. Lav fordejen ved at røre mel, vand og gær sammen. Dæk skålen med plastfilm og sæt den lunt natten over. Næste dag kommer du rosiner og kerner i en skål, hæld kogende vand over og lad det trække i 20 min. og afdryp i en sigte. Rør vand, gær og fordej sammen, tilsæt salt samt rosiner, kerner og hasselnødder og hovedparten af melet. Ælt dejen godt sammen, skær den i 10 lige store stykker, der trilles til 25 cm lange stænger, som lægges på en plade med bagepapir. Dæk med et klæde eller plastfilm og lad brødene hæve i 1½ time. Sæt ovnen på 225° varmluft og bag dem gyldne ca. 15-20 min.
  2. Speltmel giver en let nøddeagtig smag og et gyldent brød. Speltmel har et højt glutenindhold, og fuldkornsmelet er rigt på protein, B-vitamin og jern.
  3. Energi pr. stk.: 250 kcal, fedt 19%, protein 11%, kulhydrat 70%