bag

Sprødt hjemmebag: Langtidshævet baguette

Vil du tabe et par kilo eller gerne holde vægten? Og stadig spise lækkert mad? Så får du en sund ret.

3 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 5 dl iskoldt vand
  • 1 spsk flaget havsalt
  • 150 g grahamsspeltmel
  • 450-500 g hvedemel

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt salt. Rør derefter de to slags mel i ad et par gange, så dejen er tilpas let og smidig. Lad dejen hæve mindst fire timer eller i køleskab natten over. Ælt dejen igennem – evt. med lidt mere mel. Del og form den til tre baguetter i bagepladens længde og lad baguetterne efterhæve i 15- 20 minutter.
  2. Snit og pensl brødene med vand og drys dem evt. med groft salt. Bag baguetterne i fem minutter i ovnen ved 250°, dæmp varmen til 200° og bag dem yderligere 15-20 minutter.
  3. ENERGI PR. BRØD: 820 kcal, fedt 4%, protein 11%, kulhydrat 85%.