Spød julesalat

Caroline Flemings bedste opskrift: Sprød salat med 11 grøntsager

”Det er godt med noget sprødt og frisk som tilbehør til julemaden. I denne salat er der flere slags kål og hele 11 forskellige slags grøntsager.”

Personer:6-8 personer

Total:30 min.

Ingredienser

Salat

  • 2 gulerødder
  • 1 lang rød snackpeber
  • ½ lille rødkål
  • ½ lille hvidkål
  • 100 g grønkål
  • ½ agurk
  • 3 forårsløg
  • 100 g babyspinat
  • 1 courgette
  • 1 avocado
  • ½ rødløg

Frøblanding

  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk solsikkefrø
  • 2 spsk græskarkerner
  • 2 spsk hampefrø

Dressing

  • 6-8 spsk olivenolie
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • ¼ teskefuld sennepspulver
  • 1 spsk hakket koriander
  • ¼ teskefuld salt

Fremgangsmåde

  1. Skær gulerødder, peber, kål, agurk, forårsløg, babyspinat, courgetter og rødløg i tynde strimler. Skær avokado i tynde skiver. Bland alle ingredienserne til salaten i en stor skål.
  2. Frøblanding: Varm en stegepande op, og tilsæt de fire slags frø. Rist dem i panden i 4-5 minutter, mens du rører rundt, så de bliver gyldne. Fjern dem derefter fra panden.
  3. Dressing: Bland alle ingredienserne sammen i et glas med tætsluttende låg. Ryst godt. Hæld dressingen over salaten, og masser den godt ind. 
  4. Drys frøblandingen over salaten lige inden servering.

Tip: Du kan selvfølgelig undlade nogle af grøntsagerne, ligesom du kan tilføje andre alt efter, hvad du synes passer til.