Caroline Flemings bedste opskrift: Sprød salat med 11 grøntsager
”Det er godt med noget sprødt og frisk som tilbehør til julemaden. I denne salat er der flere slags kål og hele 11 forskellige slags grøntsager.”
Personer:6-8 personer
Total:30 min.
Ingredienser
Salat
- 2 gulerødder
- 1 lang rød snackpeber
- ½ lille rødkål
- ½ lille hvidkål
- 100 g grønkål
- ½ agurk
- 3 forårsløg
- 100 g babyspinat
- 1 courgette
- 1 avocado
- ½ rødløg
Frøblanding
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk solsikkefrø
- 2 spsk græskarkerner
- 2 spsk hampefrø
Dressing
- 6-8 spsk olivenolie
- 3 spsk sojasauce
- 2 spsk balsamicoeddike
- ¼ teskefuld sennepspulver
- 1 spsk hakket koriander
- ¼ teskefuld salt
Fremgangsmåde
- Skær gulerødder, peber, kål, agurk, forårsløg, babyspinat, courgetter og rødløg i tynde strimler. Skær avokado i tynde skiver. Bland alle ingredienserne til salaten i en stor skål.
- Frøblanding: Varm en stegepande op, og tilsæt de fire slags frø. Rist dem i panden i 4-5 minutter, mens du rører rundt, så de bliver gyldne. Fjern dem derefter fra panden.
- Dressing: Bland alle ingredienserne sammen i et glas med tætsluttende låg. Ryst godt. Hæld dressingen over salaten, og masser den godt ind.
- Drys frøblandingen over salaten lige inden servering.
Tip: Du kan selvfølgelig undlade nogle af grøntsagerne, ligesom du kan tilføje andre alt efter, hvad du synes passer til.