Squashtærte med ost og oregano
4
Ingredienser
- Dej:
- 125 g hvedemel
- 125 g groft speltmel
- ½ tsk salt
- 125 g smør
- 1 æg
- 1 spsk yoghurt naturel
- Fyld:
- 2 små porrer
- 1 squash
- 2 spsk rapsolie
- salt og peber
- lidt revet muskatnød
- 4 æg
- 1 dl creme fraiche 18%
- 2 spsk revet parmesan
- ½ dl letmælk
- 1-1½ tsk finthakket oregano (frisk eller tørret)
- 50 g revet ost
- Evt. lidt frisk oregano.
Squashtærte
- Bland hvedemel og speltmel sammen med salt i en skål. Skær smørret i tern og smuldr det i melet med fingrene, og tilsæt 1 æg og yoghurt. Ælt dejen hurtigt sammen, tryk den flad i en frysepose og lad den hvile ½ time i køleskabet.
- Rens og skær porrerne i tynde skiver. Halvér squashen og skær den i skiver af 1 cm. Steg porrerne i rapsolie i ca. 4 min. og krydr med salt, peber og muskatnød. Pisk æggene sammen med cremefraiche, revet parmesan, mælk og krydr med oregano, salt og peber.
- Rul dejen ud til ½ cm tykkelse. Smør et tærtefad og beklæd den med dejen og forbag den i ovnen i 12 min. ved 200 grader. Skru ovnen ned på 180 grader. Kom porrefyldet og skiver af squash taglagt på tærten. Hæld æggemassen på tærten og drys med revet ost og bag den yderligere i 25-30 min., indtil æggemassen er gennembagt og fast i konsistensen. Pluk evt. lidt frisk oregano henover squashtærten før servering.
- Aspargestærte »Klik her.
- Se alle opskrifter på tærter i ALTfordamerne.dk's madarkiv - »Klik her.