Starbucks har en hemmelig menu, du skal kende
Starbucks fans dyrker deres egne opskrifter på kaffe og drikke, som du også kan blive inspireret af, næste gang du skal forbi kaffebaren.
Ohøj kaffetørstigt godtfolk!
Starbucks har gemt på en herlig hemmelighed. Og den inkluderer blandt andet enhjørninge-frappuccino, efterår-i-en-kop-latte og dragon-frappuccino. Allesammen drikke, kunder bestiller på Starbucks, men som ikke står på kortet.
Trenden med at dyrke den hemmelige menu er stor i USA, hvor ingredienslisten, der er til rådighed for baristaerne, er længere, end den vi kan plukke fra i Danmark. Faktisk er den så populær, at du både kan finde en app og en hjemmeside dedikeret til de alternative opskrifter.
Nogle af dem er særligt opsigtsvækkende og den såkaldte "Unicorn Frappuccino" og ditto "Mermaid Frappuccino" er blevet store Instagramdarlings. Ikke overraskende, når de er farvebomber af sukker, is og sirup med smag.
Starbucks kickstartede selv trenden, da de i en begrænset periode på fem dage lancerede deres enhjørningedrik (angiveligt lavet på de fineste regnbuer, ahem...), som var et viralt hit i slutningen af april.
Den voldsomt affotograferede regnbueservering skulle ifølge kaffekæden selv være en sur/sød smagsoplevelse med mango som base og syrlige pift fra den blå sirup, der bliver slynget i koppen før mangomassen hældes i. Og da alle enhjørning er som bekendt væsner af magi, så skifter den selvfølgelig farve undervejs - fra lilla til pink.
Efterfølgende har en barista fra Michigan fulgt trop og tryllet sin egen havfrueversion af den kolde blend frem af det ordinære sortiment, og den er på samme vis blevet et viralt hit - måske fordi den ikke indeholder særlige ingredienser, som kun kan fås i en begrænset periode som med Unicorn Frappuccino.
De hemmelige opskrifter skaber overskrifter i flere amerikanske medier, og vi kan roligt konkludere, at Guds eget land er pjattede med at tænke ud af boksen.
Også i Danmark er det rygtedes, at der findes en menu, som kaffebaren ikke skilter med. Vi satte os for at afprøve den.
Bevæbnet med et par opskrifter stak vi forbi vores lokale Starbucks og bad om at få lavet en havfrue. Spændt på, om vi kun ville blive mødt af hævede øjenbryn.
Men her vidste de udmærket, hvad vi talte om. Vi var ikke de første, der var kommet for at give vores kaffevaner en overhaling.
Men det var desværre der, vi lærte, at ingredienserne ikke er ligeså mangfoldige i Danmark som i USA. Så i stedet for den skrigpink "Unicorn-frappo", gik vi derfra med en "Dragon-frappo", som også har været i rotation på de sociale medier.
Der er lidt vej endnu.
Men det er eftersigende muligt at få noget, der minder om en københavnerstang serveret, hvis du tør være kreativ med din barista.
Så måske det er på tide, at vi alle tænker lidt ud af koppen, når vi tager forbi vores lokale kaffepusher!