kød

Steak & kartoffelsalat

Se, hvor let du kan lave denne dejlige ret.

4

Ingredienser

  • 4 kalvesteaks a 125 g
  • 1 tsk olie
  • salt, peber
  • grillkrydderi, timian, salvie eller rosmarin
  • Kartoffelsalat:
  • 600 g små, nye kogte kolde kartofler
  • 1 lille, fintsnittet fennikel
  • Creme:
  • 2 dl skyr
  • 3 spsk mayonnaise
  • 2 fed knust hvidløg
  • 1 dl hakkede krydderurter, f.eks. dild, persille, purløg og kørvel
  • 1 bakke blandede salat- og spinatblade samt urter
  • 200 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Dup kødet let med køkkenpapir og gnid det med olie, salt, peber og krydderier. Skær kartoflerne i mindre stykker − ikke for små − og bland dem med den fintsnittede fennikel. Rør alle ingredienser til cremen sammen og smag den godt til, før den blandes med kartofler og fennikel. Pynt salaten med lidt fintsnittet fennikeltop. Grill kødet over gode gløder 2-3 minutter på hver side. Grill også brødet med – det smager bare godt. Server steaken med salaterne og grillet brød.
  2. ENERGI PR. PERSON: 550 kcal, fedt 29%, protein 29%, kulhydrat 42%
  3. Tip: Er du ikke så vild med fennikel, så brug et par stilke fintsnittet bladselleri i stedet.