Steak med kartoffel- og ærtemos

Steak med kartoffel- og ærtemos

Det er ikke helt sæson for ærter endnu. Men de frosne er faktisk virkelig gode og giver denne ret et skønt spark af forår! Jeg bruger som regel ikke frosne grøntsager, men lige præcis frosne ærter er gode til supper, dip og mos.

4

Ingredienser

  • 1 kg små kartofler
  • 1 spsk smør
  • 3-4 spsk skyr
  • 1 dl hakket purløg
  • 1 dl hakket dild
  • salt
  • Steak og løg:
  • 4 steaks
  • olivenolie
  • 10 fed hvidløg
  • et par kviste timian
  • salt og peber
  • Ærtemos:
  • 300 g optøede ærter
  • 100 g kogte kikærter
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 3-4 spsk skyr
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand. Dræn vandet fra dem, og mos dem groft med et piskeris (helt rustikt!). Rør smør, skyr, purløg og dild i, og smag til med salt.
  2. Steak: Gnid bøfferne med lidt olie, og grill dem på en varm grillpande (eller steg dem i olivenolie på en varm pande), steg hvidløg og rosmarin med på panden. Steg hvidløgene, til de er møre og godt brankede på skallen.
  3. Ærtemos: Blend ærter, kikærter, citron og skyr i en foodprocessor eller med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  4. Server bøfferne med stegte hvidløg, rosmarin, kartoffelmos, løg og ærtemos.
  5. TIP! Hvis du vil have en lettere ærtemos kan du undlade kikærter. Kikærter på dåse kan bruges i dette tilfælde, hvis du ikke har kogt selv.