Steak med løvstikke & kartoffelpuré
Få opskriften på denne skønne hverdagsret steak med kartoffelpuré
Ingredienser
- 30 g forårsløg
- 50 g squash
- 50 g peberfrugt
- 1 flanksteak
- 1 tsk rapsolie til stegning
- salt og peber
- Kryddersmør:
- løvstikke
- ¼ citron (øko)
- 10 g smør (øko)
- salt og peber
- Bagt kartoffelpuré:
- 100 g kartofler
- 1 tsk olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
- Skær top og bund af forårsløg, skyl resten og halvér dem. Skyl squash og peberfrugt og skær dem ud som vist på billedet. Brun steaken af i halvdelen af olien med salt og peber, steg den færdig i ovnen ved 130° i ca. 12 minutter – eller endnu bedre på en udendørsgrill, det giver meget mere smag. Vend grønsagerne i resten af olien og grill dem på en grillpande. Kryddersmør: Skyl, slyng og hak lidt løvstikke – tag nogle hele blade fra til pynt. Skyl og riv skallen af den kvarte citron. Rør smørret hvidt og tilsæt citronskal, løvstikke, salt og peber. Rul det op i et stykke bagepapir og læg det på køl, så er det nemt at skære ud i små skiver, lige før det skal bruges.
- Kartoffelpuré: Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand. Hæld vandet fra og purér kartoflerne med et piskeris. Smag puréen til med olie, salt og peber. Kom kartoffelpuréen i en ovnfast skål og bag den i ovnen ved 200° i 10 minutter.
- Skær steaken ud i skiver, når den har hvilet lidt. Vej 170 g kød af og anret det med kryddersmør ovenpå og spis de grillede grønsager og en bagt kartoffelpuré til. Pynt med løvstikke til sidst.
- TIP! Lav gerne en større portion kryddersmør, det kan sagtens holde sig i længere tid.
- Energi pr. person: 469 kcal, fedt 45%, protein 35%, kulhydrat 20%