Steak med kartoffelpuré

Steak med løvstikke & kartoffelpuré

Få opskriften på denne skønne hverdagsret steak med kartoffelpuré

Ingredienser

  • 30 g forårsløg
  • 50 g squash
  • 50 g peberfrugt
  • 1 flanksteak
  • 1 tsk rapsolie til stegning
  • salt og peber
  • Kryddersmør:
  • løvstikke
  • ¼ citron (øko)
  • 10 g smør (øko)
  • salt og peber
  • Bagt kartoffelpuré:
  • 100 g kartofler
  • 1 tsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær top og bund af forårsløg, skyl resten og halvér dem. Skyl squash og peberfrugt og skær dem ud som vist på billedet. Brun steaken af i halvdelen af olien med salt og peber, steg den færdig i ovnen ved 130° i ca. 12 minutter – eller endnu bedre på en udendørsgrill, det giver meget mere smag. Vend grønsagerne i resten af olien og grill dem på en grillpande. Kryddersmør: Skyl, slyng og hak lidt løvstikke – tag nogle hele blade fra til pynt. Skyl og riv skallen af den kvarte citron. Rør smørret hvidt og tilsæt citronskal, løvstikke, salt og peber. Rul det op i et stykke bagepapir og læg det på køl, så er det nemt at skære ud i små skiver, lige før det skal bruges.
  2. Kartoffelpuré: Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand. Hæld vandet fra og purér kartoflerne med et piskeris. Smag puréen til med olie, salt og peber. Kom kartoffelpuréen i en ovnfast skål og bag den i ovnen ved 200° i 10 minutter.
  3. Skær steaken ud i skiver, når den har hvilet lidt. Vej 170 g kød af og anret det med kryddersmør ovenpå og spis de grillede grønsager og en bagt kartoffelpuré til. Pynt med løvstikke til sidst.
  4. TIP! Lav gerne en større portion kryddersmør, det kan sagtens holde sig i længere tid.
  5. Energi pr. person: 469 kcal, fedt 45%, protein 35%, kulhydrat 20%