Stegt flæsk med persille/purløgssovs

Stegt flæsk med persille/purløgssovs

Stegt flæsk er typisk dansk husmandskost, som er blevet nydt i mange generationer. Lær f.eks. børnene de danske madtraditioner at kende ved at fortælle dem om, hvordan manspiste, da man selv var barn.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege/kogetid:
  • ca. 15 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 400-500 g svinebryst (ca. 1/2 cm tykke skiver)
  • fint salt og friskkværnet peber
  • Persille/purløgsovs:
  • 1 spsk smør
  • 1 1/2 spsk hvedemel
  • 3 dl sød- eller letmælk
  • 2 spsk bredbladet persille(hakket)
  • 1 spsk purløg (fint klippet)
  • 1-2 tsk citronsaft
  • evt. lidt muskatnød (fintrevet)
  • Tilbehør:
  • Nykogte kartofler

  1. Dup kødskiverne med køkkenrulle.
  2. Varm en pande op og brun kødet
  3. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg flæsket gyldent og sprødt. Drys med salt og peber.
  4. Sovs: Smelt smør i en gryde, drys mel i og lad det opsuge smørret.
  5. Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad sovsen koge ca. 5 min.
  6. Tilsæt hakket persille og purløg og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. muskatnød.
  7. Servér stegt flæsk med kogte kartofler og den gode sovs.