Stegt flæsk med persille/purløgssovs
Stegt flæsk er typisk dansk husmandskost, som er blevet nydt i mange generationer. Lær f.eks. børnene de danske madtraditioner at kende ved at fortælle dem om, hvordan manspiste, da man selv var barn.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege/kogetid:
- ca. 15 min.
- Ikke fryse-egnet
- 400-500 g svinebryst (ca. 1/2 cm tykke skiver)
- fint salt og friskkværnet peber
- Persille/purløgsovs:
- 1 spsk smør
- 1 1/2 spsk hvedemel
- 3 dl sød- eller letmælk
- 2 spsk bredbladet persille(hakket)
- 1 spsk purløg (fint klippet)
- 1-2 tsk citronsaft
- evt. lidt muskatnød (fintrevet)
- Tilbehør:
- Nykogte kartofler
- Dup kødskiverne med køkkenrulle.
- Varm en pande op og brun kødet
- 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg flæsket gyldent og sprødt. Drys med salt og peber.
- Sovs: Smelt smør i en gryde, drys mel i og lad det opsuge smørret.
- Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad sovsen koge ca. 5 min.
- Tilsæt hakket persille og purløg og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. muskatnød.
- Servér stegt flæsk med kogte kartofler og den gode sovs.