Stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk med persillesovs er en ægte dansk klassiker. Og så er det både nem og billig mad, som alle kan li'.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stegetid: ca. 10 min.
- Ikke fryse-egnet
- ½ kg letsaltet svinebryst, kogestykke (½ cm tykke skiver)
- salt og peber
- Persillesovs:
- 25 g smør
- 2 spsk mel
- 4 dl kogende mælk
- salt og peber
- 1 bdt persille (finthakket)
- Bank flæskeskiverne let med håndroden. Lad en pande blive godt varm. Læg flæskeskiverne på og lad dem stege ved middel varme, til flæskeskiverne er lysebrune på begge sider.
- Hæld det smeltede fedt fra panden, efterhånden som det dannes, ellers bliver flæsket ikke sprødt. Drys flæsket med salt og peber.
- Serveres med kogte pillekartofler og her gulerodsstave samt persillesovs.
- Persillesovs:
- Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med kogende mælk lidt ad gangen, mens der piskes. Smag sovsen til med salt og peber og vend den friskhakkede persille i lige inden servering.
- Løgsovs:
- Hvis du i stedet vil servere løgsovs til det stegte flæsk, gøres det sådan: Smelt 3 spsk smør i en gryde og ”kog” 1 stort tyndtskivet løg heri. Rør 3 spsk mel i og spæd med 4 dl koghed mælk. Smag til med salt, peber og revet muskat.
PRØV OGSÅ:Krebinetter med porrer og pasta