Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs er en ægte dansk klassiker. Og så er det både nem og billig mad, som alle kan li'.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: ca. 10 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • ½ kg letsaltet svinebryst, kogestykke (½ cm tykke skiver)
  • salt og peber
  • Persillesovs:
  • 25 g smør
  • 2 spsk mel
  • 4 dl kogende mælk
  • salt og peber
  • 1 bdt persille (finthakket)

  1. Bank flæskeskiverne let med håndroden. Lad en pande blive godt varm. Læg flæskeskiverne på og lad dem stege ved middel varme, til flæskeskiverne er lysebrune på begge sider. 
  2. Hæld det smeltede fedt fra panden, efterhånden som det dannes, ellers bliver flæsket ikke sprødt. Drys flæsket med salt og peber.
  3. Serveres med kogte pillekartofler og her gulerodsstave samt persillesovs.
  4. Persillesovs:
  5. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med kogende mælk lidt ad gangen, mens der piskes. Smag sovsen til med salt og peber og vend den friskhakkede persille i lige inden servering.
  6. Løgsovs:
  7. Hvis du i stedet vil servere løgsovs til det stegte flæsk, gøres det sådan: Smelt 3 spsk smør i en gryde og ”kog” 1 stort tyndtskivet løg heri. Rør 3 spsk mel i og spæd med 4 dl koghed mælk. Smag til med salt, peber og revet muskat.