Stegt kylling med dildsmør og kålsalat
En fantastisk enkel ret. Du kan evt. erstatte de kogte kartofler med et godt brød.
Tid: ca. 30 min. plus stegetid
(4 pers.)
1 kylling
fint salt
1 bundt persille
friskkværnet peber
Dildsmør:
100 g smør
1 bundt dild
1 fed hvidløg
Kålsalat:
1 spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 æbler
1 bundt radiser
1 spsk. æbleeddike
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. sød sennep
1 tsk. sukker
1 spsk. sorte sesamfrø
Tilbehør: kogte nye kartofler.
1. Tænd ovnen på 225 grader.
2. Rens kyllingen godt, og tør den. Gnid kyllingen med salt både indvendigt og på skindet. Fyld kyllingen med persille, og bind den sammen. Læg kyllingen i et ovnfast smurt fad. Krydr med peber, og steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time, til den er gylden.
3. Halver kålen. Fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og lad den stå på køkkenbordet ca. 30 min.
4. Rør smørret blødt med hakket dild og presset hvidløg.
5. Skær æblerne i kvarter, fjern kernehus og skær æblerne i både. Snit radiserne. Vend æbler og radiser med kål.
6. Rør en dressing af eddike, olie, sennep og sukker, og vend i kålen. Drys med sesamfrø.
7. Server kylling med kålsalat, dildsmør og kogte kartofler.