Stegt ørred med mandler og salat af appelsin
(4 pers.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Trækketid: mindst 20 min.
- Stege/kogetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- 600 g ørred (eller laks, i filet uden skind og ben – 4 stykker)
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- Salat:
- 2 appelsiner (skiver)
- 2-3 gulerødder (spåner)
- 1 lille rødløg (ringe)
- Marinade:
- 2 spsk honning
- ½ dl appelsinsaft (eller -juice)
- et nip salt
- stjerneanis
- 5 peberkorn
- Drys:
- 100 g mandler (smuttede)
- Tilbehør:
- kogte kartofler eller brød
- Begynd med marinaden til salaten. Kog honning med appelsinsaft, salt, anis og peberkorn ca. 5 min. Lad marinaden trække mindst 20 min. Si den. Hæld marinaden over appelsiner, gulerødder og rødløg.
- Steg ørred eller laks ved god varme i olie på en pande, ca. 5 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
- Rist mandlerne i lidt olie på en pande, til de er gyldne. Hæld dem i en si og lad dem dryppe af.
- Servér stegt ørred, salat af appelsin, gulerod og stjerneanis med hakkede mandler og kartofler eller brød.