Stegt ørred med mandler og salat af appelsin

Stegt ørred med mandler og salat af appelsin

(4 pers.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Trækketid: mindst 20 min.
  • Stege/kogetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 600 g ørred (eller laks, i filet uden skind og ben – 4 stykker)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • Salat:
  • 2 appelsiner (skiver)
  • 2-3 gulerødder (spåner)
  • 1 lille rødløg (ringe)
  • Marinade:
  • 2 spsk honning
  • ½ dl appelsinsaft (eller -juice)
  • et nip salt
  • stjerneanis
  • 5 peberkorn
  • Drys:
  • 100 g mandler (smuttede)
  • Tilbehør:
  • kogte kartofler eller brød

  1. Begynd med marinaden til salaten. Kog honning med appelsinsaft, salt, anis og peberkorn ca. 5 min. Lad marinaden trække mindst 20 min. Si den. Hæld marinaden over appelsiner, gulerødder og rødløg.
  2. Steg ørred eller laks ved god varme i olie på en pande, ca. 5 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
  3. Rist mandlerne i lidt olie på en pande, til de er gyldne. Hæld dem i en si og lad dem dryppe af.
  4. Servér stegt ørred, salat af appelsin, gulerod og stjerneanis med hakkede mandler og kartofler eller brød.