Stegt radisciosalat med balsamico, parmesan og nye kartofler
Prøv en lækker, stegt radisciosalat med parmesan og nye kartofler.
2
Ingredienser
- 2 radiscio salathoveder
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk balsamico
- 300 g kogte, nye kartofler
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed finthakket hvidløg
- ½ tsk revet citronskal
- lidt salt og citronsaft
- en lille håndfuld plukket bredbladet persille
- 75-100 g groft høvlet parmesan.
Sådan laver du radisciosalat
- Fjern yderbladene på radiscio salaten og skær salaten i både af 2 cm tykkelse, (du skal lade stokken sidde på salaten det gør at den hænger sammen når den skæres i både). Steg salaten på en pande med olivenolie til det er let mørt.
- Tilsæt balsamico og lade det simre et kort øjeblik. Kom salaten i en skål eller på et fad og krydr med salt og peber.
- Halvér kartoflerne og vend dem sammen med olivenolie, hvidløg, citronskal, salt, citronsaft og persille. Kom de marinerede kartofler ovenpå den stegte radiscio og drys med rigeligt groft høvlet parmesan.
- Prøv salaten til...
- frokost med skiver af en god lufttørret skinke eller pølse, eller server den som tilbehør til grillet
- kød eller fisk.
- Prøv også salat med marinerede jordbær, sort peber og basilikum
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.