Opskrift på stegt radisciosalat med balsamico, parmesan og nye kartofler

Stegt radisciosalat med balsamico, parmesan og nye kartofler

Prøv en lækker, stegt radisciosalat med parmesan og nye kartofler.

2

Ingredienser

  • 2 radiscio salathoveder
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk balsamico
  • 300 g kogte, nye kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • ½ tsk revet citronskal
  • lidt salt og citronsaft
  • en lille håndfuld plukket bredbladet persille
  • 75-100 g groft høvlet parmesan.

Sådan laver du radisciosalat

  1. Fjern yderbladene på radiscio salaten og skær salaten i både af 2 cm tykkelse, (du skal lade stokken sidde på salaten det gør at den hænger sammen når den skæres i både). Steg salaten på en pande med olivenolie til det er let mørt.
  2. Tilsæt balsamico og lade det simre et kort øjeblik. Kom salaten i en skål eller på et fad og krydr med salt og peber.
  3. Halvér kartoflerne og vend dem sammen med olivenolie, hvidløg, citronskal, salt, citronsaft og persille. Kom de marinerede kartofler ovenpå den stegte radiscio og drys med rigeligt groft høvlet parmesan.
  4. Prøv salaten til...
  5. frokost med skiver af en god lufttørret skinke eller pølse, eller server den som tilbehør til grillet
  6. kød eller fisk. 
  7. Prøv også salat med marinerede jordbær, sort peber og basilikum
  8. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.