Stegt rødspætte med smør-kaperssauce

Stegt rødspætte med smør-kaperssauce

Det er en klassiker, men en af dem, vi aldrig bliver træt af.

4 personer

Ingredienser

  • 4 rensede rødspætter
  • 2 dl hvedemel
  • salt, peber
  • ca. 50 g smør
  • Pynt:
  • frisk dild
  • Smørsauce:
  • 200 g smør
  • 4 spsk. kapers
  • 1 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
  • 4 spsk. citronsaft
  • Tilbehør:
  • nye kogte kartofler vendt i hakket dild samt dampede bønner

  1. Vend rødspætterne i hvedemel blandet med salt og peber.
  2. Smelt smørret til det er gyldent. Steg rødspætterne på panden, til de er gennemstegte, ca. 5 min. på hver side. Pynt med frisk dild.
  3. Smelt smørret i en gryde. Det skal kun blive gyldent. Fjern det hvide skum. Tilsæt kapers, citronskal og citronsaft. Lad saucen simre ca. 1 min. Server saucen til fisken sammen med det foreslåede tilbehør.