Stegt ål opskrift

Stegt ål med kartoffelsalat

Når der er stegte ål på bordet, skal der ifølge traditionen være nok til, at benene kan nå hele vejen rundt om tallerkenen. Så det gælder om at vælge en tallerkenstørrelse, der passer til ens appetit. Stegt ål smager ekstra godt med et glas snaps til.Her er de stegte ål serveret med kartoffelsalat og en frisk, grøn salat. Retten er efterfulgt af en lækker, lun ananasdessert. Sådan laver du stegte ål:

6

Total:1 time 10 minutter

Arbejdstid:40 minutter

Stegt ål med kartoffelsalat

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Stege-/kogetid: ca. 30 min.
  • Fryse-egnet (6 personer)
  • 1 kg stegeål (flåede, rensede)
  • 2-3 spsk durumhvedemel
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet hvid peber
  • ca. 25 g smør
  • Kartoffelsalat:
  • 1 kg kartofler (kogte, skiver)
  • 2½ dl syrnet fløde 9 % (eller cremefraiche)
  • 2 tsk dijonsennep
  • 4 spsk purløg (fint klippet)
  • 1 grønt salathoved
  • 6 tomater (både)
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk citronsaft
  • Tilbehør: Tomatbåde og citron skåret i både

Sådan laver du stegte ål

  1. Klip finnerne af ålene og skyl i koldt vand.
  2. Skær hver ål i stykker på ca. 6 cm. Lad dem dryppe af i et dørslag. Krydr durummel med salt og vend ålestykkerne heri. Varm smør på en pande og brun ålene på alle sider. Steg videre ved middelstærk varme i ca. 15 min.
  3. Ålene er færdigstegte, når kødet begynder at trække sig sammen, og benene i enderne af stykkerne stikker lidt frem.
  4. Kartoffelsalat: Bland syrnet fløde med sennep, salt, peber og purløg. Vend kartoffelskiverne i.
  5. Grøn salat: Bland mindre stykker af salatblade med tomat og dressing af olie, citronsaft, salt og peber. Servér de stegte ål med de to salater, citron og tomat.

Stegte ål med flødestuvede kartofler og grønne bønner

  1. Klip finnerne af ålene og skyl dem i koldt vand. Skær hver ål i stykker på ca. 6 cm. Lad dem dryppe af i et dørslag. Krydr mel med salt og peber og vend åle-stykkerne heri.
  2. Varm smør på en pande og brun ålene på alle sider. Steg videre ved middelstærk varme i ca. 15 min. Ålene er færdigstegte, når kødet begynder at trække sig sammen, så benene stikker lidt frem i enderne af stykkerne.
  3. Flødestuvede kartofler: Kog fløden ind til det halve og vend den sammen med cremefraiche, limeskal og -saft og skiver af kogte kartofler.
  4. Krydr med salt og peber og drys med purløg.
  5. Servér stegte ål med flødestuvede kartofler, grøn salat, bønner og lime.