Stegte kammuslinger, med sprød bacon, friske ærter samt mynte
4
Ingredienser
- 1 pose frosne ærter (optøes i køleskab, natten over)
- 2-3 dl vand
- 1 citron
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 1 pk bacon
- 1-1,5 kg friske ærter
- 1/2 bd. frisk mynte
- 12 pæne kammuslinger
- ca. 200 g smør
- salt og peber
- evt. ærteskud til pynt
Sådan laver du kammuslinger
- 1. Blend de optøede ærter med vand og saften af 1/2 citron. (Hæld vandet i lidt af gangen, for at undgå at pureen bliver for tynd. Når pureen er blendet godt, tilsættes creme fraichen. Blend ca 30 sek. Sigt til sidst pureen.
- 2. Steg baconen på en pande eller i ovnen, til den er fuldstændig sprød. Lad den køle ned på køkkenrulle. Hak den sprøde bacon helt fint. Pil de friske ærter ud af bælgene og hak mynten fint.
- 3. Steg kammuslingerne på en meget varm pande i ca 2 min på hver side. (Afhængig af størrelsen. Træk derefter pande af varmen, og tilsæt 100 g koldt smør, samt saften af den anden halve citron.
- 4. Lun de friske ærter i 100 g smør på den rengjorte pande og tilsæt salt, peber samt den finthakkede mynte. (Dette skal gå lidt hurtigt, da ærterne kun skal være let lune og ikke rigtig tilberedt.
- 5. Lun ærtepureen let i en gryde.
- 6. Anret kammuslingerne på en tallerken med ærtepureen, de friske ærter, samt bacon granulatet. Pynt evt. med ærteskud.