Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike er skønne på julefrokostbordet.

(4-8 pers.)

Ingredienser

  • 2 dl sukker
  • 2½ dl vineddike
  • 2 tsk. sorte peberkorn
  • 1 løg
  • 8 sildefileter
  • Lidt rugmel
  • salt og peber
  • smør til stegning
  • Pynt:
  • kapers

  1. Kog 2 dl sukker og 2½ dl vineddike sammen i en gryde, til sukkeret er opløst. Bland 2 tsk. sorte hele peberkorn og 1 løg i skiver i lagen, og kog det sammen 4-5 min. Afkøl lagen.
  2. Vend 8 sildefileter i rugmel blandet med lidt salt og peber.
  3. Steg dem i smør. Marinaden hældes over de nystegte, stadig lune sild i en skål.
  4. Lad det trække i køleskabet 2-3 timer.
  5. Pynt med løgringe og evt. kapers.