Stegte sild i lage
Du kan købe dem færdige, både i supermarkedet og hos fiskehandleren, men det er nemt og sjovt at lave dem selv.
(4 pers.)
Ingredienser
- 1 pk. sildefileter (evt. fra frost)
- salt, peber
- sammenpisket æg
- rasp iblandet salt og peber
- olie til stegning
- Lage:
- 2 dl eddike
- 2 dl sukker
- 1 tsk. peberkorn
- Pynt:
- løgringe
- Tø sildefilterne op, og klip alle finnerne af. drys kødsiden med salt og peber, luk sildene, og vend dem i æg og rasp. steg sildene gyldne i rigelig olie, og læg dem straks til afdrypning på køkkenrulle.
- Kog lagen op, og køl den af. fortynd den evt. med lidt vand, hvis du finder smagen for tæt. Hæld den over sildene, og lad dem trække fra dag til dag.
- Pynt med løgringe.