Stikkelsbærsnitter med hasselnødder

Stikkelsbærsnitter med hasselnødder

Snitter med blade og blomster skal nydes samme dag, mens snitter med nøddepynt kan opbevares i en kagedåse. Prøv bare denne skønne opskrift på stikkelsbærsnitter med hasselnødder.

ca. 20 stk.

Ingredienser

  • Dej:
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 350 g hvedemel
  • 125 g sukker
  • ½ tsk. groft salt
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg
  • 3 spsk. iskoldt vand
  • Stikkelsbærmarmelade:
  • 500 g stikkelsbær
  • ½ dl vand
  • ¼ vaniljestang
  • 350 g syltesukker (eller 1 glas færdigkøbt stikkelsbærmarmelade)
  • Endvidere:
  • 1 æg

Sådan gør du

  1. Dej: Hak hasselnødderne fint i en foodprocessor. Tilsæt mel, sukker og salt, og kør, til det er blandet. Skær det kolde smør i små stykker, og kør det sammen med melet med pulse-knappen, til det ligner krummer.
  2. Saml hurtigt dejen med æg og iskoldt vand, og klap den ud til en plade. Del dejen i 2 lige store stykker, pak dem ind, og sæt dem i køleskab i 30 min. Rul de to dejstykker ud mellem film eller fryseposer til rektangler (24 x 30 cm). Læg dem på 2 stykker bagepapir, og sæt dem i køleskab i mindst 30 min.
  3. Stikkelsbærmarmelade: Skyl bærrene, og nip stilke og blomst af. Giv dem et opkog med vand og den flækkede vaniljestang under låg. Tag låget af, skru ned for varmen, og lad det simre til bærrene er møre – ca. 5 min. Blend evt. bærrene lidt, og rør syltesukker i gryden.
  4. Kog marmeladen ved rask varme i ca. 5 min. Hæld marmeladen på rengjorte og skoldede glas.
  5. Tænd ovnen på 200 grader. Tag dejpladerne ud af køleskabet, pensl dem med sammenpisket æg, og prik dem med en gaffel.
  6. Smør stikkelsbærmarmelade på det ene dejstykke, og vend det andet dejstykke ovenpå marmeladen ved hjælp af bagepapiret.
  7. Tryk dejen til først i midten og så ude i siderne, og træk bagepapiret af. 5. Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min., til den er gylden og gennembagt. Sæt den til afkøling på en rist.
  8. Skær kanterne til, og del kagen i 3 baner på langs.
  9. Glasur og pynt: Rør glasuren, og smør den på kagerne. Pynt, og del i snitter med en pizzaskærer eller en skarp kniv.

Tip

Bag evt. kagen i en bradepande eller firkantet form med bagepapir, så du undgår at marmelade flyder ud under bagningen.