Stikkelsbærtærte med kokosmazarin

Stikkelsbærtærte med kokosmazarin

Forvandl sommerbærrene til en herlig kage! Prøv denne vidunderlige tærte med stikkelsbær og kokosmazarin, der er frisk og smager skønt med flødeskum eller en kugle vaniljeis.

1 tærte/8-10 stykker

Ingredienser

Tærtedej:

  • 200 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 100 g smør
  • 2-3 spsk. iskoldt vand

Kokosmazarin:

  • 125 g kokosmel
  • 125 g sukker
  • 100 g smør
  • 4 spsk. mel
  • 3 æg

Fyld:

  • 500 g stikkelsbær
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse

Tilbehør:

  • flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Tærtedej: Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor, og tilsæt koldt smør i små stykker. Kør det sammen, til det bliver en grynet masse.
  2. Tilsæt iskoldt vand, og kør hurtigt dejen sammen. Klap den ud til en tyk plade, pak den ind i film, og sæt den i køleskab i 30 min.
  3. Rul dejen ud mellem to stykker film eller opsprættede fryseposer, og læg det i en tærteform (24-26 cm). Prik dejen med en gaffel, og læg en strimmel stanniol i kanten, for at undgå at dejen skrider.
  4. Forbag tærtebunden ved 200 grader i ca. 15 min. Fjern stanniolen, og bag i 5 min. mere. Tag den ud, og skru ovnen ned til 175 grader.
  5. Kokosmazarin: Kør kokosmassen sammen i foodprocessoren (du behøver ikke at vaske den). Bred massen ud i den forbagte tærtebund.
  6. Fyld: Skyl og nip stikkelsbærrene, og bland dem med sukker og majsstivelse. Bred dem ud over kokosmassen, og bag tærten i ca. 45 min., til bær og kokosmasse er gennembagte.
  7. Server tærten lun eller afkølet med flødeskum eller vaniljeis.

Tip:

  • Du kan bruge frosne bær. Brug dem direkte fra frost og beregn ca. 10 min. mere i bagetid. 
  • Tærten er fryseegnet.