Stikkelsbærtærte med kokosmazarin
Forvandl sommerbærrene til en herlig kage! Prøv denne vidunderlige tærte med stikkelsbær og kokosmazarin, der er frisk og smager skønt med flødeskum eller en kugle vaniljeis.
1 tærte/8-10 stykker
Ingredienser
Tærtedej:
- 200 g hvedemel
- 1 spsk. sukker
- 1/4 tsk. salt
- 100 g smør
- 2-3 spsk. iskoldt vand
Kokosmazarin:
- 125 g kokosmel
- 125 g sukker
- 100 g smør
- 4 spsk. mel
- 3 æg
Fyld:
- 500 g stikkelsbær
- 3 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
Tilbehør:
- flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du:
- Tærtedej: Bland mel, sukker og salt i en foodprocessor, og tilsæt koldt smør i små stykker. Kør det sammen, til det bliver en grynet masse.
- Tilsæt iskoldt vand, og kør hurtigt dejen sammen. Klap den ud til en tyk plade, pak den ind i film, og sæt den i køleskab i 30 min.
- Rul dejen ud mellem to stykker film eller opsprættede fryseposer, og læg det i en tærteform (24-26 cm). Prik dejen med en gaffel, og læg en strimmel stanniol i kanten, for at undgå at dejen skrider.
- Forbag tærtebunden ved 200 grader i ca. 15 min. Fjern stanniolen, og bag i 5 min. mere. Tag den ud, og skru ovnen ned til 175 grader.
- Kokosmazarin: Kør kokosmassen sammen i foodprocessoren (du behøver ikke at vaske den). Bred massen ud i den forbagte tærtebund.
- Fyld: Skyl og nip stikkelsbærrene, og bland dem med sukker og majsstivelse. Bred dem ud over kokosmassen, og bag tærten i ca. 45 min., til bær og kokosmasse er gennembagte.
- Server tærten lun eller afkølet med flødeskum eller vaniljeis.