salat

Stor couscous-salat

En nem og frisk salat, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge − eller blot spises med groft brød til.

4

Ingredienser

  • 2 dl fuldkornscouscous
  • 2 dl kogende vand
  • citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed knust hvidløg
  • salt, peber
  • 1 udkernet, finthakket snackpeber
  • 1 flækket, udkernet, hakket agurk
  • 1 bakke cherry- eller dadeltomater
  • 1 bdt snittede forårsløg
  • 1 bdt fintskåret dild
  • 1 lille bdt hakket persille
  • 1 bdt fintskåret mynte
  • 35 g ristede pinjekerner
  • 300 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Kom couscous-grynene i en skål, hæld kogende vand over og lad grynene trække, til de har opsuget al væde. Rør couscoussen løs med en gaffel, krydr med citronsaft, olivenolie, hvidløg samt salt og peber.
  2. Bland alle de hakkede og findelte grønsager i salaten sammen med krydderurterne og tjek smagen en sidste gang, inden salaten drysses med de ristede pinjekerner og serveres med fuldkornsbrød.