Stor couscous-salat
En nem og frisk salat, der kan bruges i rigtig mange sammenhænge − eller blot spises med groft brød til.
4
Ingredienser
- 2 dl fuldkornscouscous
- 2 dl kogende vand
- citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed knust hvidløg
- salt, peber
- 1 udkernet, finthakket snackpeber
- 1 flækket, udkernet, hakket agurk
- 1 bakke cherry- eller dadeltomater
- 1 bdt snittede forårsløg
- 1 bdt fintskåret dild
- 1 lille bdt hakket persille
- 1 bdt fintskåret mynte
- 35 g ristede pinjekerner
- 300 g fuldkornsbrød
Sådan gør du:
- Kom couscous-grynene i en skål, hæld kogende vand over og lad grynene trække, til de har opsuget al væde. Rør couscoussen løs med en gaffel, krydr med citronsaft, olivenolie, hvidløg samt salt og peber.
- Bland alle de hakkede og findelte grønsager i salaten sammen med krydderurterne og tjek smagen en sidste gang, inden salaten drysses med de ristede pinjekerner og serveres med fuldkornsbrød.